Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Šansa za mlade: Kakva je budućnost Budućnosti

“Bliska budućnost Budućnosti” su krilni napadač Lazar Mijović, centralni vezista Jovan Dašić, centarfor Balša Tošković, štoper Velimir Vlahović taj kvartet je debitovao u plavom dresu u post korona eri. Naravno, tu je i desni bek/vezista Petar Vukčević, koji je još jesenas dobio šansu

Jedva čekamo da matematički osvojimo titulu i damo šansu mlađim igračima da se nametnu, a odmorimo ključne prvotimce rekao je trener Budućnosti Mladen Milinković nakon trijumfa u gradskom derbiju nad Podgoricom (1:0) pod Goricom.

Milinković, Foto: FK Budućnost

A pošto je budući prvak sedam kola prije kraja na “plus 17” u odnosu na odlazećeg šampiona Sutjesku (“plavi” mogu i u četvrtak da osvoje titulu ukoliko Sutjeska kiksa protiv Iskre u Danilovgradu, a Budućnost na Zlatici savlada Kom), potpuno je izvjesno da će strateg “plavih” početi da daje sve veću šansu mlađima.

Posebno, jer će od sljedeće sezone u startih 11 morati da budu dva momka ispod 21 godine(kad fudbaler proslavi 21. rođendan više ne spada u grupu bonus igrača).

A “bliska budućnost Budućnosti” su krilni napadač Lazar Mijović, centralni vezista Jovan Dašić, centarfor Balša Tošković, štoper Velimir Vlahović taj kvartet je debitovao u plavom dresu u post korona eri. Naravno, tu je i desni bek/vezista Petar Vukčević, koji je još jesenas dobio šansu.

“Najvažnije je da svi imamo strpljenja za njih, ali oni moraju da ga imaju najviše, posebno kada dobiju pravu šansu da je iskoriste na pravi način. Mladi su, nije im lako da se uklope u ekipu koja uvijek ima imperativ pobjede. To može da bude otežavajuća okolnost, ali isto tako kada igraju sa kvalitetnim igračima lakše će se privići” govori Milinković
za Dnevne novine, a onda se nadovezuje…

“Malo je problem što i omladinci igraju u sličnom ritmu kao seniori, pa moramo da vodimo računa da ne izgore, nego da ih polako ubacujemo. Naravno, ne smijemo ni sve odjednom, kako ne bi bili topovsko meso za protivnika. Radićemo polako sa njima, a ključni igrači će im pomoći da se lakše snalaze na terenu i da rješavaju neke situacije”, jasan je 52-godišnji Lozničanin.

Lazar Mijović ima 17 godina, igra na mjestu krilnog napadača, a do sada je sakupio 22 minuta debitovao je u porazu od Iskre (4:1), pa je nastupao u trijumfu nad Rudarom (4:0)…

“Kapiten je omladinske selekcije, lucidan je, ima dobru lijevu nogu, a u nekim ofanzivnim svojstvima je nepredvidljiv. Ako želi da bude nosilac u budućnosti, moraće da popravi desnu nogu, kao i ofanzivu”, rekao je trener Budućnosti.

I centralni vezista Jovan Dašić dolazi iz klase “2003”, a igrao je 12 minuta protiv Rudara…

“Debitovao je u Pljevljima, ali nešto ofanzivnije. Prava pozicija za njega je ‘šestica’ da dolazi iz druge linije. Pokazao je kvalitet na treninzima, a uz Raičkovića i Mirkovića ima šansu da uči. Prednost je što ima i desnu i lijevu nogu, dobar pregled igre, jak je u duelima, čeka ga lijepa karijera. Naravno, mora da ima strpljenja, ali i sreće”.

Balša Tošković je sa takođe 17 godina navukao “plavu devetku”, a upisao je sedam minuta u duelu sa “rudarima”…

“Moderan centarfor koji se dobro snalazi u 16 metara, ima igru i nogom i glavom, ali i bezobrazluk potreban za napadača. Može da napravi kvalitetnu karijeru. Naravno, za sve njih važi da moraju da budu bolji iz dana u dan”, jasan je Milinković.

Po godinama najiskusniji je štoper Velimir Vlahović 20-godišnjak je debitovao takođe protiv Rudara, takođe je odigrao sedam minuta…

“Sa prvim timom je najduže od jesenas. Polako se uklapa, igra na malo osjetiljivijoj poziciji, gdje su kapiten i bonus igrač Milić i iskusni Adžić. Ima mirnoću, snažan je, dobre predispozicije… Bitno je što će da dobije šansu, a vidjećemo koliko će da nas ubijedi za sljedeće prvenstvo. Odlaskom Milića mu se otvara šansa da se izbori”.

A najviše utakmica je sakupio 19-godišnji Petar Vukčević debitovao je još prošle sezone kod Branka Brnovića, a u aktuelnoj sezoni je upisao osam nastupa (550 minuta), bilo bi ih i više da nije bilo povreda…

“Kada se vratio poslije povreda, iskoristio je šansu protiv Titograda i Iskre, a sada se opet povrijedio. Nema sreće, ali nada: Pm se da će je ubuduće imati. Posjeduje kvalitet, može da odgovori i u vezi, ali i na desnom beku, a sa brzinom i korakom je skrenuo pažnju na sebe.

I to nije kraj šansu sljedeće sezone bi mogli da dobiju Vuk Striković (18 godina, problem je što nema naše papire), Milan Vukotić (18), koji će da se vrati sa pozajmice iz Iskre, dok klub ozbiljno računa na kadete stipendiste koji su nedavno potpisali ugovor do 2023, a to su Stefan Vulanović, Đorđe Pešukić, Damjan Dakić i Filip Domazetović.

“Sigurno je da ćemo priključivati i kadete i omladince prvom timu kako bi što prije uvidjeli razliku između omladinskog i seniorskog fudbala. Momci koji su sa nama to već uviđaju na treningu. Za sve je potrebno strpljenje, ali je potrebno i da ti momci imaju malo sreće, poručio je za Dnevne novine Mladen Milinković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve