Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Šansa za dokazivanje: Kljajić na završnici prvenstva Španije

To je izuzetna potvrda vrhunskog potencijala Kljajića, koji se našao među 14 igrača koji konkurišu za tim ekipe sa Kanarskih ostrva. Završni turnir ACB lige, najjače u Evropi, biće odigran od 17. do 30. juna

Jovan Kljajić (18), veliki talenat naše košarke i član naše seniorske reprezentacije, kao i predvodnik juniorske selekcije Crne Gore, igraće za Gran Kanariju na završnom turniru španske ACB lige u Valensiji.

Kljajić, Foto: Pobjeda.me

To je izuzetna potvrda vrhunskog potencijala Kljajića, koji se našao među 14 igrača koji konkurišu za tim ekipe sa Kanarskih ostrva. Završni turnir ACB lige, najjače u Evropi, biće odigran od 17. do 30. juna.

Tako bi Kljajić već od četvrtka 18. juna mogao dobiti šansu na velikoj sceni – u duelu sa najtrofejnijim klubom Španije i Evrolige Real Madridom!

Jovan je u prethodnom periodu, tokom pandemije korona virusa, vrijedno radio i to nije prošlo neprimijećeno kod trenera Gran Kanarije. Pored Podgoričanina, u sastavu za turnir u Valensiji je i još jedan mladi igrač, Kalifa Diop.

Interesantno, jedan od najboljih igrača Gran Kanarije je i naturalizovani Amerikanac, naš bivši reprezentativac i nekada jedan od najboljih igrača Budućnost Volija, plejmejker Omar Kuk.

Kljajić je tokom ove sezone nastupao za drugi tim Gran Kanarije u LEB Silver ligi (četvrti rang košarke u Španiji). Bilježio je odlične partije – sa 13,6 poena, 4,1 skokova i 2,6 asistencija po utakmici, uz 39 procenata šuta iz igre i minutažu od preko 27 minuta po utakmici.

Takođe, Jovan je imao priliku i da nastupi u jednom meču ACB lige ove sezone za Gran Kanariju. U sezoni 2018-19 dočekao je i nastup u evroligaškom meču, a sezonu ranije, sa samo 16 godina, debitovao je u Evrokupu. U oba evropska takmičenja već se upisao u strijelce.

Šansu u seniorskom timu Crne Gore Kljajić je dobio kod bivšeg selektora Zvezdana Mitrovića još prošlog ljeta i radio je sa nacionalnim timom na pripremama za Mundobasket u Kini. U septembru ove godine proslaviće 19. rođendan.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve