Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Sans tvrdi: Postoji 20 miliona razloga da Kutinjo napusti Barsu

Ovu temu ponovo je pokrenuo novinar Gabrijel Sans koji je u listu Mundo deportivo obrazložio glavne razloge za rastanak Brazilca i Katalonaca

Filipe Kutinjo će napustiti Barselonu i imamo 20 miliona razloga da vjerujemo u takav scenario.

Ovu temu ponovo je pokrenuo novinar Gabrijel Sans koji je u listu Mundo deportivo obrazložio glavne razloge za rastanak Brazilca i Katalonaca.

Kutinjo je u Barselonu stigao januara 2018. godine za rekordnih 120+40 miliona eura.

Među tih 40 miliona evra klauzule su sledeće – pet miliona poslije 25 odigranih utakmica za katalonski klub, dodatnih 20 kada odigra 100 utakmica, 10 ako se u prve dvije sezone kvalifikuje u Ligu šampiona i pet ukoliko je osvoji. Vjerovali ili ne, Barsa je izgubila tih pet kada je Kutinjo podigao pehar prvaka Evrope sa Bajernom, nakon što je prethodno ”nakantao” Katalonce rezultatom 8:2.

Barsa je dakle od pometnih 40 do sada platila 15 i ne želi više da plati ni cent užasnih bonusa koje je sklopio Đozep Marija Bartomeu sa svojom upravom.

Kutinjo je do sada upisao 90 utakmica u dresu Barselone i to je glavna stavka, jer mu je potrebno još samo 10 i Katalonci automatski ostaju bez dodatnih 20 miliona, što je zaista previše. Kutinjo je povrijeđen još od kraja decembra, očekuje se da bude uz ekipu tokom aprila i u prevodu, do ljeta je nemoguće da sakupi pomenutih 10 utakmica, jer Barsa ima još 11 kola u La Ligi i finale Kupa kralja.

Brazilac nije ispunio očekivanja, zbog toga je išao na pozajmicu u Bajern Minhen. Po povratku, Kuman je zbog njega i De Jonga uveo formaciju 4-2-3-1, kako bi Kutinjo konačno bio ”desetka”, ali su ga povrede ubrzo poslale van ekipe. To je najbolje iskoristio Pedri, koji se fenomenalno snalazi na svim pozicijama i daleko se više uklapa u tim od Kutinja.

Uz to, Kutinjo je i treći na platnom spisku iza Mesija i Grizmana, stoga Barselona ima gomilu razloga da ga proda.

Samo još ostaje pitanje – kome i za koliko novca?

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve