Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Samo pobjede: Budućnost nepogrešiva u ABA ligi

Plavi su ekipa koja zna da pronađe novo, drugačije rješenje. Da igra raznovrsno i djeluje svježe čak i kad nastupa u četvrtom meču u svega sedam dana, od kojih su dva bili ABA derbiji a dva važni dueli Evrokupa.

Bolji od Partizana i Crvene zvezde u Beogradu, sa slavljem zasluženog trijumfa 81:74 protiv Mornara u nedjelju, Budućnost zaslužuje da joj se podvuče nešto važno nakon dva i po mjeseca teške sezone kvalitet rada stručnog štaba na čelu sa Petrom Mijovićem.

”Plavi” su ekipa koja zna da pronađe novo, drugačije rješenje. Da igra raznovrsno i djeluje svježe čak i kad nastupa u četvrtom meču u svega sedam dana, od kojih su dva bili ABA derbiji a dva važni dueli Evrokupa.

Budućnost je meč sa Mornarom riješila bez neizvjesne završnice a da je ubacila samo jednu trojku. Pri tome je prepoznata kao šuterski tim.

Jednu od najboljih evroligaških odbrana, koju igra Crvena zvezda riješila je čvršćom i preciznijom defanzivom. I sve to je rezultat temeljnog, velikog i brižno planiranog rada, koji je ljetos odlično selektirao prvi tim.

S obzirom na mladost stručnog štaba, na veličinu kluba, na sva velika imena koja su prošla kroz Budućnost, vjerujem da je bilo boljih trenera i da će ih biti. Ali pristup koji imamo, kondicioni trener Nikola Musić, Vladimir Todorović kao moj jedini košarkaški asistent i ja je na visokom nivou rekao je Petar Mijović, trener Budućnosti.

”Plavi” su u situaciji da igraju dva ili tri meča sedmično, tako će biti makar do aprila.

– Trudićemo se da nastavimo u ovom ritmu, koji je stvarno paklen. Što radi nekih pet ili šest ljudi u drugim stručnim štabovima mi dobro izdijelimo pa ne prespavamo… Sve je to dio posla, navikli smo tako već duži niz godina, iako ne na ovom nivou. Zahvalni smo klubu što nas prati, organizaciji na čelu sa predsjednikom kluba. Zahvalni smo momcima, jer sve ove zamisli i ideje treba neko da sprovede. A oni to pored ozbiljnog umora rade na pošten način, rekao je Mijović.

Pri tome, trener Budućnosti ne želi da se učinak igrača u ovom trenutku ne istakne. Svi su se protiv Mornara upisali, a tim je bio oslabljen neigranjem beka Petra Popovića.

– Sve se u suštini ovo dešava zbog igrača. Suština je da oni treba da budu u prvom planu i treba da bude tako. Javnost sigurno neće propustiti da nas kritikuje kad stvari ne budu išle ako treba. Pružamo kao stručni štab sve od sebe i to je jako bitno, dodao je strateg ”plavih”.

Možda ključno ove jeseni, centar Zoran Nikolić pronalazi kvalitetne partije u kontinuitetu. Nikšićanin je za manje od 15 minuta protiv Mornara imao 11 poena (šut iz igre 4-4), pet skokova, po asistenciju i ukradenu loptu.

– Zoran ima svoje kvalitete i svoje određene nedostatke. Mislim da postaje svjestan kvaliteta koji ima. Jednostavno, ono što tražimo i što mora biti je kontinuitet igre. Ovako i dalje ,,iskače” na blic… Mislim da ima dovoljno kvaliteta, u svakom od ovih momaka, da u kontinuitetu pružamo dobre stvari. Pri tome ne mislim samo na napadački performans. Mnogo je malih stvari koje utiču na kvalitet partije pojedinca i tima, rekao je Mijović.

I ovdje ,,plavi ne smiju stati do kraja mjeseca čekaju ih bitni mečevi sa Igokeom, Megom, pa Cedevita Olimpijom početkom januara.

– Sa ovom pobjedom zaokružili smo prvi dio prvog dijela ABA lige. Nas čekaju teške utakmice. Neko bi rekao da smo sad sa skorom 7-0, odigranim mečevima sa Mornarom, Partizanom i Zvezdom, ”lakši” sad do kraja. A biće interesantno da pratimo koliko smo naučili iz poraza protiv nazovi ,,manjih” ekipa iz prethodne sezone. Protiv Krke u Novom Mestu, Zadra u Zadru, tada smo izgubili šansu da se borimo za prvo mjesto. Imamo tu ambiciju, da nastavimo u ovom ritmu, zaključio je Petar Mijović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve