Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Šakota: Čeka nas teška utakmica, Mornar ima visoke ambicije

Dragan Šakota, strateg aktuelnog prvaka ABA lige, s puno poštovanja govorio je o crnogorskom viceprvaku uoči sjutrašnjeg okršaja u Topolici

Poslije dvokola u Evroligi i gostovanja ruskom Himkiju, košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Bar na megdan Mornaru.

Šakota, Foto: Mondo.rs

Dragan Šakota, strateg aktuelnog prvaka ABA lige, s puno poštovanja govorio je o crnogorskom viceprvaku uoči sjutrašnjeg okršaja u Topolici.

“Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja dobro gura u ABA ligi, i protiv kluba koji se kroz godine podigao na visok nivo. Imaju odličan tim sa puno iskusnih igrača, i očigledno je da imaju visoke ambicije i sa pravom razmišljaju o njima”, rekao je Šakota.

Cilj Mornara je ulazak u plej-of, a četiri kola prije kraja regularnog dijela sezone Barani imaju trijumf manje od Crvene zvezde.

“Ponoviću se – ali je tako, sve čestitke braći Pavićević na popularizaciji košarke  u Baru, klubu koji su stabilizovali i ambiciji koja je neskrivena da igraju za najviši plasman i bore se sa najjačima. Mi moramo da odigramo pametnu utakmicu, zna se kako igra Mornar, i da istaknemo u prvi plan naše prednosti u ovom meču“, zaključio je Šakota.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić cijeni igrački potencijal Mornara, ističući da Barani imaju rješenja na svim pozicijama u timu.

“Znamo koji stil igre gaji ekipa Mornara, puno posjeda, brz tempo, puno šuteva za tri poena, ali ove godine imaju rješenja na svim pozicijama u timu. Nismo u idealnoj situaciji, iza nas su četiri izuzetno teške utakmice u kratkom periodu od samo sedam dana. Mornar ove sezone ima odličan tim, vidi se da su uložili dosta i u skladu sa tim jasno je da žele u plej of ABA lige i da je to cilj kome streme. Mi sa druge strane, imamo naše želje i naš cilj, stabilizovali smo se u ABA ligi što u ovakvom kalendaru koji je jako naporan nije bilo lako”, kazao je Lazić.

Već prije par dana objavljeno je da su sve ulaznice prodate, tako da će u Topolici vladati sjajna atmosfera.

“Pozivam naše navijače kojih ima u velikom broju u Baru i ostalim mjestima da dođu i pruže nam podršku kao i prethodnih sezona kada su nam svojim prisustvom puno značili na gostovanju u Baru. Idemo na pobjedu kojom bi u dobroj atmosferi dočekali i završnicu Kupa Radivoja Koraća“, kazao je Lazić.

Beograđani su prvi međusobni susret pred svojim navijačima dobili sa 105:82.

Sjutrašnji duel u Baru počeće u 18 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve