Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sahranjena legenda: Hiljade ljudi odalo počast Nikiju Laudi

Legendarni Austrijanac je sahranjen u Ferarijevom kombinezonu, a na njegovom grobu je tokom javnog bdenja stajala prepoznatljiva crvena kaciga

Trostruki svjetski šampion Niki Lauda sahranjen je u Beču, a prethodno su mu u Katedrali Svetog Stefana u Beču hiljade ljudi, među kojima su bili sadašnji i bivši vozači Formule 1, odali počast.

Foto: Skysports.com

Legendarni Austrijanac je sahranjen u Ferarijevom kombinezonu, a na njegovom grobu je tokom javnog bdenja stajala prepoznatljiva crvena kaciga.

Lauda je preminuo prošle nedjelje u Švajcarskoj, u 71. godini, posle duge i teške bolesti. Posljednjih godina je imao velike probleme sa bubrezima, a poznato je da je preživeo težak udes na „Nirburgringu“ 1976. godine, iz kojeg je izašao sa teškim opekotinama. Uprkos tome, kao i oštećenjima pluća usled udisanja otrovnih gasova, na stazu se vratio samo 40 dana kasnije.

Tokom karijere, austrijski automobilista je osvojio tri titule – 1975, 1977. i 1984. godine i jedini je vozač koji je bio šampion sa Ferarijem i Meklarenom, dva najveća tima Formule 1.

Među onima koji su u prestonici Austrije odali počast istinskoj legendi sporta bili su Luis Hamilton, Alen Prost, Džeki Sjuart i Niko Rozberg, kao i poznati glumac Arnold Švarceneger i predsednik Aleksander van der Belen.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve