Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Šah: Šampionat Crne Gore dobija epilog u Budvi

Pravo na doigravanje stekla su četiri prvoplasirana sa nedavno završenog šampionata – novi prvak, internacionalni majstor, Luka Drašković, drugoplasirani, velemajstor, Dragiša Blagojević, osvajač bronzane medalje, fide majstor Aleksandar Tomić i četvrtoplasirani, internacionalni majstor, Blažo Kalezić

Nedavno završeni Šampionat Crne Gore u šahu, dobiće finalni epilog u naredna četiri dana u Budvi.

Od sjutra pa do nedjelje, biće odigrano razigravanje koje će odrediti predstavnika Crne Gore na Svjetskom kupu, koji će biti igran u ruskom Sočiju, tokom jula i avgusta.

Pravo na doigravanje stekla su četiri prvoplasirana sa nedavno završenog šampionata – novi prvak, internacionalni majstor, Luka Drašković, drugoplasirani, velemajstor, Dragiša Blagojević, osvajač bronzane medalje, fide majstor Aleksandar Tomić i četvrtoplasirani, internacionalni majstor, Blažo Kalezić.

U polufinalu će se sastati kolege po tituli, internacionalni majstori, Drašković i Kalezić, aktuelni i prošlogodišnji prvak, odnosno Blagojević i Tomić.

Igraće se dvije partije po klasičnom tempu, a u slučaju neriješenog ishoda igraće se dvije partije po ubrzanom (rapid) tempu, a ako i tu bude neriješeno igraće se dvije brzopotezne (blic) partije. U slučaju ponovnog rezultata 1:1 prolazi bolje plasirani igrač na Šampionatu.

Svjetski kup ima nagradni fond od gotovo dva miliona američkih dolara, na njemu će nastupiti najbolji šahisti svijeta, a učešće crnogorskog predstavnika je svakako veliko priznanje našem šahu, a Šahovski savez će pomoći svim predstavniku kako bi zabilježio što bolji rezultat u Sočiju.

Domaćin razigravanja će biti Budva, gdje je juče počeo velemajstorski turnir veoma zanimljivog sastava.

Šahovska dešavanja u Budvi su sjajna uvertira za prvenstvo Mediterana koje će, u drugoj polovini juna, biti održano u Petrovcu, a na kome listu igrača predvode dva bivša prvaka Evrope, hrvatski velemajstori Ivan Šarić i Zdenko Kožul.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve