Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Šah: Inđić bolji od Draškovića

Draškovićaa je sa 2:0 eliminisao prvak Srbije GM Aleksandar Inđić iako je standardni prvotimac Nikšićke Elektroprivrede pružio snažan otpor, naročito u prvoj partiji u kojoj ga je sitna nepreciznost praktično u remi poziciji koštala poraza, dok je u drugoj htio po svaku cijenu da poravna rezultat pa je protivnik vješto iskoristio njegovu hazardnu igru.

Seniorski šampion Crne Gore, intermajstor Luka Drašković, nije uspio da se plasira u drugo kolo svjetskog kupa u Sočiju.

Njega je sa 2:0 eliminisao prvak Srbije GM Aleksandar Inđić iako je standardni prvotimac Nikšićke Elektroprivrede pružio snažan otpor, naročito u prvoj partiji u kojoj ga je sitna nepreciznost praktično u remi poziciji koštala poraza, dok je u drugoj htio po svaku cijenu da poravna rezultat pa je protivnik vješto iskoristio njegovu hazardnu igru.

U prvom kolu po nokaut sistemu nastupilo je 156 muškaraca i 78 žena. Prema pravilniku, ako se mečevi završe neriješenim rezultatom, igra se doigravanje sa više partija sa kraćom vremenskom kontrolom.

U drugom kolu, koje je na programu danas, čak 50 najjačih velemajstora, predvođenih svjetskim prvakom Magnusom Karlsenom, koji će odmjeriti snage sa Hrvatom Sašom Martinovićem, uključuje se u Open svjetski kup i 25 najjačih šahistkinja u Svjetskom kupu za žene. Na ovom grandioznom takmičenju učestvuju predstavnici 87 zemalja.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve