Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šah: Budućnost odbranila titulu

U borbenoj atmosferi turnira, na kojem je učestvovalo 12 ekipa, osvajač Ekipnog kupa u šahu za 2019. godinu je podgorička Budućnost sa 9 od mogućih 10 meč bodova, drugi je bio Rudar iz Pljevalja, a treći podmlađeni Crnogorac sa Cetinja sa istim brojem meč bodova (7), ali je Rudar imao bolje dopunske kriterijume

Pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih i Opštine Bar, Šahovski savez Crne Gore (ŠSCG) je organizovao Ekipni kup Crne Gore u šahu, u Baru.

Šahisti, Foto: Cdm.me

U borbenoj atmosferi turnira, na kojem je učestvovalo 12 ekipa, osvajač Ekipnog kupa u šahu za 2019. godinu je podgorička Budućnost sa 9 od mogućih 10 meč bodova, drugi je bio Rudar iz Pljevalja, a treći podmlađeni Crnogorac sa Cetinja sa istim brojem meč bodova (7), ali je Rudar imao bolje dopunske kriterijume.

Šampionski tim Budućnosti igrao je konstantno u sastavu Velemajstor Nikola Đukić, intermajstor Blažo Kalezić, fide majstor Vladimir Pajković i intermajstor Predrag Nikač, svjetski prvak u šahu za slabovide osobe.

Prema riječima Jovana Milovića, predsjednika ŠSCG, pravo učešća u Ekipnom Kupu imali su svi šahovski klubovi registrovani kod ŠSCG za 2019. godinu.

“Da bi podigao značaj Ekipnog kupa i motivisao klubove da učestvuju na ovom, atraktivnom takmičenju, Šahovski savez Crne Gore je donio odluku da ove godine finansijski pomogne nastup klubova. Ekipni kup se igrao na 4 table uz 4 rezerve, a igralo se po švajcarskom sistemu, 5 kola. Tempo igre je bio 90 minuta po igraču za cijelu partiju uz bonifikaciju od 30 sekundi za svaki odigrani potez počev od prvog. Sudije turnira su bili Zoran Peruničić i Mladen Popović”, zaključuje Milović.

Konačna tabela takmičenja:

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve