Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Rusi mogu na Mundijal, ali u neutralnim dresovima?

Ako Rusi prođu kvalifikacije, neće biti ni ruske himne, rečeno je iz WADA

Svjetska anti-doping agencija (WADA) je na četiri godine zabranila učešće ruskim sportistima na svim velikim takmičenjima, tako da oni neće moći da pod imenom Rusije igraju na fudblaskom Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022, ali će moći da igraju u neutralnim dresovima, bez oznaka zemlje iz koje dolaze.

Foto: Russiatoday

Kako piše Blic, Golovin, Dzjuba i ostali ruski reprezentativci će moći da igraju u Kataru ako se plasiraju, ali ne u dresovima ruskog nacionalnog tima, već u neutralnim dresovima, bez oznaka zemlje iz koje dolaze.

Ako Rusi prođu kvalifikacije, neće biti ni ruske himne, rečeno je iz WADA.

“Ako se Rusija i kvalifikuje, neće smjeti da nastupi pod tim imenom već je postavljen mehanizam prema kojem može podnijeti zahtjev za nastup na neutralnoj osnovi”, izjavio je predsjednik Komisije WADA za žalbe Džonatan Tejlor.

Ni Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) nije u potpunosti jasno kako će funkcionisati stvar s fudbalerima Rusije, dodaje Blic.

“FIFA je dobila dopis o odluci Izvršnog komiteta WADA i trenutno smo u kontaktu kako bi razjasnili kako će ova odluka uticati na fudbal”, poručili su iz FIFA za ruske medije.

Blic dodaje da ruskoj fudbalskoj reprezentaciji neće biti zabranjeno da učestvuje na predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu, jer WADA ne prepoznaje evropsku kuću fudbala UEFA, kao “organizaciju koja vodi velika takmičenja”, pa se na njena nadmetanja suspenzija ne odnosi.

Izvorblic.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve