Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Rusedski: Federer je svjestan da će RG uzeti Nadal ili Đoković

Federer je nedavno osvojio Masters u Majamiju, što je njegov 101. trofej u karijeri, a Rusedski smatra da će se taj broj teško povećati u sezoni na šljaci

Bivši britanski teniser Greg Rusedski smatra da je Rodžer Federer svjestan da nema nikakve šanse protiv Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na šljaci.

Foto: Tennisworldusa.com

Federer je nedavno osvojio Masters u Majamiju, što je njegov 101. trofej u karijeri, a Rusedski smatra da će se taj broj teško povećati u sezoni na šljaci. Turnire na toj podlozi Švajcarac je prethodnih sezona propuštao, kako bi spreman dočekao nadmetanja na travi.

“Ako se gledaju protekle tri nedjelje, onda je Rodžer bio zaista najbolji igrač na svijetu. To što je Đoković rano završio takmičenje u Majamiju inspirisalo ga je. Mislio je da bi mogao da pređe u vođstvo u ATP trci, da vodi sa najviše poena sada jer zna da će tokom sezone na šljaci Nadal i Đoković uzeti mnogo poena. Vjerujem da Federer već sad razmišlja o Vimbldonu, da je svjestan da ne može osvojiti Rolan Garos, pošto će to verovatno učiniti Novak ili Rafa, ili neko treći”, izjavio je Rusedski.

Legendarni Švajcarac je pobjedom u Majamiju napravio skok na ATP listi i sad zauzima četvrtu poziciju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve