Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukovodstvo opštine primilo delegaciju: Pioniri na pripremama u Kolašinu

Prijemu su prisustvovai selektor pionirske reprezentacije Goran Perišić, pomoćni treneri Sead Babača i Dragan Mijanović, trener golmana Saša Zivaljević, sekretar Miloš Kapa, fizioterapeut Miloš Kapa i doktor Vladimir Milošević

Pionirska reprezentacija Crne Goreje prva fudbalska reprezentativna selekcija koja je od 2006. godine došla na pripreme u Kolašin.

Pioniri, Foto: Pobjeda.me

“To je za nas istorijski događaj i čini nas ponosnim”, kazao je Milan Đukić, predsjednik SO Kolašin na prijemu koji organizovala lokalna uprava.

Prijemu su prisustvovai selektor pionirske reprezentacije Goran Perišić, pomoćni treneri Sead Babača i Dragan Mijanović, trener golmana Saša Zivaljević, sekretar Miloš Kapa, fizioterapeut Miloš Kapa i doktor Vladimir Milošević.

Takođe su bili prisutni i pionirski reprezentativci Danilo Vukanić, Andrija Bulatović Milan Ajduković, Stefan Nenezić, Bodin Tomašević, Vasilije Adžić i Tomislav Turović, kao i Milan Bulatović, predsjednik FK Gorštak i treneri Vojisav Peković i Vlado Radović.

Milan Đukić je goste pozdravio u ime Milosava Bulatovića, predsjednika opštine, koji je bio opravdano odsutan i izrazio zadovoljstvo što je reprezentacija izabrala Kolašin za pripreme.

“Drago nam je da vidimo fudbalere da u crvenim majicama šetaju Kolašinom. Ponosni smo što su među njima i dvojica koja su ponikla u FK Gorštak, Vukanić i Bulatović. Ove pripreme imaju sportsko-turistički značaj jer je svako ostvareno turističko noćenje u ovoj korona situaciji vrednije. Imali smo pomoć FSCG na uređenju terena sa vještačkom podlogom, podizanju ograde, pomoglo je Komunalno preduzeće, kao i volonteri iz FK Gorštak”, kazao je Đukić.

Selektor pionirske reprezentacije Goran Perišić se prisjetio da je kao igrač Budućnosti desetinama puta bio na pripremama u Kolašinu i da je zbog toga insistirao da se dodje u “malu varoš.

“Kolašin je grad sporta i dobrih ljudi. Vjerujemo da ćemo ovdje ponovo doći na pripreme. Kolašinu treba još par fudbalskih terena i da ima sve što je potrebno za pripreme vrunskih fudbalskih ekipa. Nakon auto-puta bićemo sa manje od sat iz glavnog grada, nešto malo preko sata od aerodroma. Klima, ambijent, naklonjenost stanovnika prema sportistima”, nabrojao je Perišić.

Prisutne je pozdravio i Milan Bulatović, predsjednik FK Gorštak, podsjećajući na tradiciju ovog kluba koja traje skoro vijek, ali i na činjenicu da je spašen od gašenja inicijativama i aktivnošću Milana Đukića, nekadašnjeg fudbalera i sadašnjeg predsjednika SO.Vojislav Peković, trener u klubu je kazao da je dolazak reprezentacije Crne Gore posebna motivacija za sve sportiste.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve