Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukometni savez: Stipendije dobilo osam najperspektivnijih sportista

Dobitnici stipendija su: Arsenije Dragašević, Radojica Čepić, Marko Abramović, Bogdan Mijušković, Katarina Džaferović, Nađa Kadović,Maša Mitrović i Jelena Vukčević

Rukometni savez Crne Gore organizovao je potpisivanje ugovora o stipendiranju sa osam sportista, odnosno sa po četiri rukometašice i rukometaša.

Foto: RSCG

“Na taj način pokazuje se briga o onima koji su budućnost crnogorskog rukometa i dodjeljuje stipendija kao doprinos razvoju njihove dalje karijere. Sredstva za stipendiranje perspektivnih rukometašica i rukometaša obezbjeđena su zahvaljujući Ministarstvu sporta i mladih koje je sredstva opredijelilo na nedavno završenom javnom konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija za 2019. godinu”, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Iznos mjesečne stipendije je 200 eura.

Dobitnici stipendija su: Arsenije Dragašević, Radojica Čepić, Marko Abramović, Bogdan Mijušković, Katarina Džaferović, Nađa Kadović,Maša Mitrović i Jelena Vukčević

“Zadovoljstvo mi je što smo se danas okupili lijepim povodom i što smo u prilici da se na prigodan način odužimo onima koji su budućnost crnogorskog rukometa.

Naime, Rukometni savez Crne Gore uručiće osam stipendija najperspektivnijim u muškoj i ženskoj konkurenciji i to od sredstava koja su obezbjeđena od strane Ministarstva sporta i mladih, nakon nedavno završenog javnog konkursa za sufinansiranje programa sportskih organizacija za 2019. godinu. Podsjetiću da je ovo prvi put da crnogorska ”kuća rukometa” uručuje stipendije najtalentovanima. Izbor osam najtalentovanijih izvršen je na prijedlog direktora muške i ženske reprezentacije, kao i selektora mlađih nacionalnih selekcija, a vjerujem da smo i pored velike konkurencije, napravili pravi izbor.

Na ovaj način pokazujemo brigu o njima i odajemo im priznanje za uloženi trud i vrhunski odnos koji su u dosadašnjim karijerama, pokazali prema obavezama. Takav pristup ih je doveo do statusa najperspektivnijih u sportu u kome je Crna Gora uvijek imala velike talente i pojedince koji su je na najbolji način reprezentovali na međunarodnoj sceni.

Ali ova stipendija usmjerena je i na budućnost. Ona je na određeni način i obaveza svima koji je danas dobijaju da u narednom periodu budu još bolji, kako bi opravdali ukazano povjerenje i bili uzor svojim vršnjacima.

Čestitam Arseniju, Radojici, Marku, Bogdanu, Katarini, Nađi, Maši i Jeleni, sa željom da im ova stipendija bude podstrek za naredni period i da ispune sve zacrtane ciljeve na profesionalnom planu. Oni su pojedinci na kojima Crna Gora gradi svoju rukometnu budućnost. Siguran sam da će i savez i resorno Ministarstvo uraditi sve da ih podrži u razvoju njihovih karijera”, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

U ime dobitnika stipendija, obratio se Radojica Čepić.

“Zadovoljstvo mi je da vam se obratim u ime stipendista koji danas potpisuju ugovor sa Rukometnim savezom Crne Gore. Ovo je veliko priznanje za naš dosadašnji rad i potvrda da Rukometni savez Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih, vode računa o perspektivnim sportistima na kojima počiva budućnost crnogorskog sporta. Za nas je velika čast što smo izabrani za stipendiste u veoma širokom krugu perspektivnih rukometaša i rukometašica, i na tome smo zahvalni onima koji su prepoznali naš dosadašnji rad.
Istovremeno, stipendija je i velika obaveza, jer moramo da je opravdamo na najbolji mogući način i da budemo pravi predstavnici generacija kojima pripadamo.
U ime svih stipendista, mogu da obećam da ćemo ulagati još veći napor i imati još bolji pristup prema obavezama, kako bi opravdali ukazano povjerenje, ali i na najbolji mogući način reprezentovali svoj klub, svoj savez i iznad svega svoju državu na domaćoj i međunarodnoj sceni”, rekao je Čepić.

IzvorRSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve