Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Rukometna fabrika u Andrijevici: Nikada nijesmo bježali od rada

Redove kluba iz Andrijevice napustila su četvorica igrača, od čega tri startna beka. Članovi Komovа više nijesu Nemanja Marsenić (otišao u Berane 1949), Bojan Varagić (Jedinstvo), Vladan Kastratović (makedonska Struga) i Slobodan Zonjić (Berane 1949)

Rukometaši Komova novu sezonu u SBBet Prvoj ligi dočekuju znatno oslabljeni u odnosu na prethodnu.

Redove kluba iz Andrijevice napustila su četvorica igrača, od čega tri startna beka. Članovi Komovа više nijesu Nemanja Marsenić (otišao u Berane 1949), Bojan Varagić (Jedinstvo), Vladan Kastratović (makedonska Struga) i Slobodan Zonjić (Berane 1949).

– Razumijem sve te momke, a nama ostaje da dominantno sa domaćim snagama pokušamo da uradimo što više – kaže trener Radoje Lekić.

– Teško je kad odu četiri važna igrača, naročito bekovi, a tek kad se radi o tri startna. Trebaće nam vremena da se konsolidujemo, ali nikad nijesmo bježali od rada, nećemo ni sada. Start prvenstva pomjeren je za 2. oktobar (igraće se mečevi koji po su rasporedu za drugo kolo, prim. aut), tako da ćemo imati više vremena da se spremimo.

Komovi su sa radom počeli prije dvije sedmice, a dobili su i dva pojačanja – iskusne Duška Trifunovića i Vlada Bogavca.

– Trifunović je dobar, provjeren igrač, vrijedan. Sa njim bi trebalo da ,,zatvorimo“ igru u oba pravca. Bogavac je takođe iskusan, znamo njegove kvalitete, a poslije pauze će mu trebati vremena da se uhoda. Generalno, idemo sve iznova – naglasio je Lekić.

Situacija u crnogorskom klupskom rukometu je daleko od obećavajuće.

Svi klubovi imaju finansijske probleme, najtalentovaniji igrači su se otisnuli u inostranstvo, a učešće u SEHA ligi i iole ozbiljniji nastup u evropskim takmičenjima već godinama su misaona imenica.

Sreća pa izvor perspektivnih igrača ne presušuje…

– Ovo nije ništa novo za nas. U Andrijevici imamo malu bazu, ali vidi se velika želja za radom. Sva ta djeca su izuzetno vaspitana i lijepo je raditi sa njima. Imaće prostora da igraju i pokušaćemo da afirmišemo što više mladih rukometaša – dodao je Lekić.

Komovi nemaju samo problem sa finansijama i malom bazom, već i sa osnovnim uslovima za rad.

Osvajači Kupa iz 2019. godine nemaju sportsku salu u svom gradu, jedina koja im je bila na raspolaganju u Andrijevici – školska, trenutno je zatvorena, pa su prinuđeni da idu na teritoriju susjedne opštine.

– Treniramo u Beranama, putujemo svaki dan. Školska sala u Andrijevici je neuslovna i ne znamo kada će moći da se koristi. Teško je realizovati sve što želimo, ali tako je, kako je, nadamo se da će svi klubovi u Crnoj Gori imati bolji uslove – dodao je Lekić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve