Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukometašice večeras protiv Italije u Pljevljima

Utakmica u Sportskom centru Ada počinje u 18 sati

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore večeras će u Pljevljima igrati protiv Italije, meč kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Foto: Rukometni savez

U kvalifikacionoj grupi 2 su još Mađarska i Litvanija, a plasman na prvenstvo Evrope izboriće dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

Reprezentacija se u ponedjeljak okupila u Podgorici i počela EHF sedmicu sa željom da pobjedama protiv Italije i Litvanije, napravi prvi korak ka smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

„Ova sedmica je veoma važna zbog prva dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali moramo da je iskoristimo i zbog priprema za šampionat svijeta. Zbog toga sam pozvao 20 igračica, neke su nagrađene zbog dobrih izdanja na juniorskim i kadetskim prvenstvima. Neću da lažem, Italija je najslabiji tim u grupi, ali moramo da budemo jaki i odigramo dobru utakmicu kući, nadam se pred punom dvoranom. Gostovanje Litvaniji može da bude teško, imamo respekt za taj tim nakon nekoliko dobrih utakmica protiv Njemačke i Španije prije nekoliko godina. Pokušaćemo da je ne potcijenimo, jer nam je duel sa Litvanijom ključni ove sedmice. Ako, pak, izgubimo od Italije, svi možemo da spakujemo kofere i odemo kući”, istakao je selektor Per Johanson.

Utakmica u Sportskom centru Ada počinje u 18 sati.

IzvorRSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve