Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Rukometašice se okupile pred duele sa Italijankama i Litvankama

Uoči prvog treninga u Sportskom centru ”Morača” održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili selektor Per Johanson, krilo Majda Mehmedović i desni bek Andrea Klikovac

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore okupila se juče u Podgorici pred duele sa Italijom i Litvanijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Foto: Rscg.me

Lavice će u Pljevljima ugostiti selekciju Italije u prvom kolu kvalifikacija za plasman na EP koje se naredne godine održava u Danskoj i Norveškoj.

Duel se igra u srijedu, 25. septembra u Sportskom centru ”Ada”, a ulaz je besplatan.

U kvalifikacionoj grupi 2 su još Mađarska i Litvanija, a plasman na prvenstvo Evrope izboriće dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

Uoči prvog treninga u Sportskom centru ”Morača” održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili selektor Per Johanson, krilo Majda Mehmedović i desni bek Andrea Klikovac.

Na spisku se nalaze sljedeće igračice: golmanke – Marina Rajčić, Anastasija Babović (Budućnost) i Marta Batinović (Ramniku Valčea, Rumunija), lijeva krila Majda Mehmedović (Budućnost), Ivona Pavićević (Korona Brašov, Rumunija) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), desna krila Jovanka Radičević (Budućnost) i Dijana Ujkić (Magura Cisnadie, Rumunija), pivoti Ema Ramusović i Tatjana Brnović (Budućnost), te bekovi Đurđina Jauković i Milena Raičević (Budućnost), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Itana Grbić i Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Katarina Bulatović (Đer, Mađarska) i Đurđina Malović (Ferencvaroš, Mađarska).

Selektor Johanson u dogovoru sa Rukometnim savezom Crne Gore za predstojeću akciju pozvao je i kadetkinju Anastasiju Marsenić i juniorku Nikolinu Knežević, koje su na taj način nagrađene za odlična izdanja u dresu reprezentacije na šampionatima Evrope održanim tokom ljeta.

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve