Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Rukometašice Crne Gore na okupu: Lavice se zagrijavaju za Japan

Selektor Johanson je u dogovoru sa Rukometnim savezom Crne Gore za predstojeću akciju pozvao kadetkinju Anastasiju Marsenić i juniorku Nikolinu Knežević nagrađene za odlična izdanja u dresu reprezentacije na šampionatima Evrope održanim tokom ljeta

Nacionalni tim je ponovo na okupu.“Lavice “će od danas do početka prvog kvalifikacionog duela sa Italijom za odlazak na šampionat Evrope, uraditi sve da kvalitetno spreme prvog, od ukupno tri rivala u grupi 2.

Lavice, Foto: Stefan Ivanović

U nedjelju će u gostima sa Litvanijom probati, što je i cilj, da sa četiri boda bezbrižno sačekaju derbi sa Mađaricama je zakazan u martu naredne godine. Mađarska je pravi rival i biće idealna provjera, a Italija i Litvanija ne bi trebalo da predstavljaju veći teret timu selektora Pera Johansona.

“Znam da su nas prije dvije godine Italjanke kod kuće namučile. Poznajemo ih, poštujemo, ali ne mislim da imaju veliku rukometnu tradiciju i nadam se povoljnom rezultatu u srijedu i vjerujem u nedjelju u drugom kvalifikacionom meču protiv Litvanije. Dolazimo spremne na okupljanje, očekujem i podršku sa tribina, a drago mi je što u Pljevljima počinjemo borbu za odlazak na šampionat Evrope”, kazala je Tatjana Brnović, pivot Budućnosti i neko koje apsolutno izašao iz problema sa povredama.

Gro reprezentativki je iz redova Budućnosti. Hrabri igra svake od njih, jer su u 13 pripremnih utakmica iskazale ogroman kvalitet i spremnost da odgovore obavezama.

Idealan za selektora Johansona je povratak Milene Raičević, na koju zbog opravka nakon operacije, nije moga da računa u baražu dvomeča protiv Češke u junu. U reprezentaciju se vratila Đurđina Malović, ljevoruki bek iz mađarskog FTC-a, a tu je i Dijana Mugoša, lijevo krilo hrvatske Podravke.

Novo lice je golmanka Marta Batinović, koja je od ove sezone članica šampiona Rumunije Valčee. Mnoge od internacionalki dolaze iz jakih liga, takmičarskog ritma, a što je najvažnije iz kvalitetnih inostranih klubova.

“Sad smo vidjeli koliko znače kvalitetne utakmice u pripremnom periodu. Mnogo je važno što u nove obaveze sa reprezentacijom ulazimo iz jakog takmičarskog ritma”, napomenula je Brnović.

Per Johanson danas će u Podgorici odraditi prvi trening sa rukometašicama. Na njegovom spisku su: (golmanke) Marina Rajčić, Anastasija Babović (Budućnost), Marta Batinović (Ramniku Valčea, Rumunija), (lijeva krila) Majda Mehmedović (Budućnost), Ivona Pavićević (Korona Brašov, Rumunija), Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), (desna krila) Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Ujkić (Magura Cisnadie, Rumunija), (pivoti) Ema Ramusović, Tatjana Brnović (Budućnost), Bobana Klikovac (Krajova, Rumunija), (bekovi) Đurđina Jauković, Milena Raičević
Italijanke su na nekom velikom takmičenju nastupale samo 2001. godine, kada su na šampionatu svijeta osvojile 16. mjesto (Budućnost), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Itana Grbić i Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Katarina Bulatović (Đer, Mađarska), Đurđina Malović (Ferencvaroš, Mađarska).

Selektor Johanson je u dogovoru sa Rukometnim savezom Crne Gore za predstojeću akciju pozvao kadetkinju Anastasiju Marsenić i juniorku Nikolinu Knežević nagrađene za odlična izdanja u dresu reprezentacije na šampionatima Evrope održanim tokom ljeta.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve