Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Rukometaši na okupu, korona glavna briga

Uz uigravanje za izazov koji ih očekuje na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, trenutno je najvažnije da svi momci ostanu zdravi, jer se većina reprezentacija suočava sa problemima zbog korona virusa

„Lavovi“ su ponovo na okupu nakon dva dana odmora koje su dobili tokom novogodišnjih praznika – već drugog dana nove godine odradili su trening u dvorani „Verde“ i nastavili sa uigravanjem za Evropsko prvenstvo koje otvaraju 13. januara duelom protiv Danske.

Poslije dvije provjere koje su krajem decembra imali protiv Kuvajta, te otkazivanja prijateljske utakmice protiv Kosova zbog slučajeva korona virusa, selektor Zoran Roganović može da računa i na igrače koji su se naknadno priključili pripremama zbog klupskih obaveza.

“Najbitnije je da ostanemo zdravi, da izbjegnemo koronu kako bismo u punom sastavu išli na Evropsko prvenstvo. Svi smo motivisani i želimo da se u što boljem svjetlu prikažemo. Imamo dosta vremena da se pripremimo i spremni dočekamo prvenstvo. U teškoj smo grupi, ali mislim da ako budemo igrali kao što znamo, da možemo očekivati prolaz u drugu fazu”, poručio je desni bek Stefan Čavor.

Uz uigravanje za izazov koji ih očekuje na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, trenutno je najvažnije da svi momci ostanu zdravi, jer se većina reprezentacija suočava sa problemima zbog korona virusa.

Reprezentacija će u Podgorici trenirati do četvrtka, kada putuje u Švajcarsku, gdje će od petka do nedjelje učestvovati na turniru „Yellow cup“ , na kojem će osim protiv domaćina, igrati protiv Ukrajine i Portugala.

“Neke druge stvari su u prvom planu. Vidjećemo sljedećih dana na testiranjima šta će biti. Pazimo se maksimalno i radimo po planu. Za sada sve izgleda dosta dobro. Imali smo problema sa povredama, sa pozitivnim slučajevima. Taj gro ekipe je tu. Zadovoljni smo urađenim”, poručio je lijevi bek Miloš Božović.

Božović se nada drugoj fazi.

“Očekujem korak više. Nadam se drugoj fazi. Dosta nepredvidivih stvari se dešava. Ako nas sreća pogura nadam se da možemo i više u odnosu naše ciljeve. Dosta dobro to izgleda. U Švajcarskoj će biti generalna proba. To su neke zamisli koje ćemo sprovoditi i za sada daju rezultat”, smatra Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve