Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Rukomet: Sezona u crnogorskoj ligi počinje od drugog kola

Tako će se mečevi drugog kola igrati po ranije utvrđenom rasporedu, danas i sjutra, dok su dueli prve runde na programu 5. oktobra

Sezona u SBbet Prvoj crnogorskoj ligi za rukometaše počinje danas i to, neobično, utakmicama drugog kola. Takmičenje je trebalo da krene 24. septembra, ali je odgođeno jer većina klubova nije bila završila administrativne i druge tehničke obaveze.

Tako će se mečevi drugog kola igrati po ranije utvrđenom rasporedu, danas i sjutra, dok su dueli prve runde na programu 5. oktobra.

U Prvoj ligi takmičiće se12 timova, a titulu brani Budvanska rivijera koja je prošle sezone ostvarila 22 pobjede u isto toliko mečeva.

Najveći konkurent i ove takmičarske godine biće joj Lovćen, koji je angažovao lijevo krilo iz Budućnosti, Dražena Mandića, iskusne bekove i nekadašnje crnogorske reprezentativce Žarka Pejovića i Igora Radojevića, povratnike Filipa Krivokapića i golmana Vladana Abramovića, a novi trener je Vlatko Đonović, poznat po radu sa ženskim ekipama. Promjena je bilo i u redovima šampiona. Novi-stari trener je Brano Božović, iz Lovćena se vratio srednji bek Slobodan Bulajić, stigli su i pivot Boban Ašanin, Mihailo Šćekić, Novica Rudović…

Budvani će danas od 18 sati dočekati Danilovgrad, dok će Lovćen 24 sata kasnije gostovati Rudaru u Pljevljima, gdje se ,,okliznuo” prošle sezone.

Danas igraju i Komovi Berane 1949 (18 h) i Brskovo Budućnost Podgorica (18), a sjutra Mornar 7-Jedinstvo (13) i Sutjeska Partizan 1949 (20 h).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve