Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukomet: Sa pionirkama najbolja, juniorke tek treba da se pokažu

Prije dva dana Jeraminok je sa pionirkama Budućnosti I (2006. godište i mlađe) osvojila šampionsku titulu, a 9. jula u Sloveniji će debitovati sa juniorskom reprezentacijom Crne Gore na šampionatu Evrope

Tatjana Jeraminok je jednu priču uspješno završila i sada može potpuno da se prebaci na drugu, kako kaže, jednako zahtjevnu i uzbudljivu.

Prije dva dana sa pionirkama Budućnosti I (2006. godište i mlađe) osvojila je šampionsku titulu, a 9. jula u Sloveniji će debitovati sa juniorskom reprezentacijom Crne Gore na šampionatu Evrope.

– Želim, prije svega, da se zahvalim Rukometnom savezu Crne Gore i predsjedniku Petru Kapisodi za veoma kvalitetnu organizaciju ovog takmičenja. Veliko hvala sudijama, delegatama, zapisničarima i fizioterapeutima koji su omogućili da igramo u kvalitetnim uslovima i uz pravu takmičarsku atmosferu. I, naravno, čestitam kolegama i koleginicama na učešću u uzbudljivoj i korisnoj sezoni. Zajedno smo napravili pravo sportsko takmičenje za devojčice koje jure loptu i maštaju o Olimpijskim igrama, Ligi šampiona, reprezentaciji, medaljama. Naš zadatak je da pomognemo da ostvare snove, ispričala je Jeraminok.

U posljednjem kolu ”plave” su u direktom duelu sa vršnjakinjama iz Berana 2003 odlučivale o trofeju. Do finiša je bilo uzbudljivo.

– Zaista mi je drago što smo uspjeli na najljepši način da osvojimo titulu. Iz više razloga, kao prvo, takmičenje ove godine bilo je veoma solidne konkurencije. Berane, Trebjesa, Levalea i Mornar 7, pokazali su veliku borbenost i kvalitet u igri. Smatram da ekipa Berana, sastavljena od djevojčica Berana i Komova iz Andrijevice, u ovom trenutku ima iskusnije igračice od Budućnosti, jer su bile veoma zapažene u Drugoj ligi. To su Nina Ramusović, Natalija Lekić i Anđela Guberinić. Trebjesa je, takođe, bila veoma opasan protivnik. Dobili su od mene nadimak ,,osice“. Borbene su i hrabre, a Miloš Perović stvara dobru priču i napravio je odličan klub. A mi smo morali u jedan dan da pobijedimo dva najopasnija rivala. I uspjeli smo. Drugi razlog je to što djevojke posljednja tri mjeseca treniraju od 7.30 sati. Takve su okolnosti, nije bitno zašto smo imali taj termin za trening, bitno da nijedna nije odustala. Zbog velike volje za radom mislim da su zaslužile da dobiju satisfakciju. Temelji generaciji 2006/07. tek se stvaraju i zato je ova Pionirska liga važan i značajan faktor, kazala je Jeraminok.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve