Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Rukomet: Plave dižu formu pred početak dugog djela sezone

“Plave” će 25. februra protiv Svehofa odigrti prvi meč glavne runde Lige šampiona. Naredni je sa Đerom u gostima, a zatim će dočekati Krim. O mađarskom i slovenačkom timu praktično se sve zna, a manje o švedskom predstavniku

Ko još, malo prije i poslije praznika, vodi evidenciju, kroz razna, naporna i “dosadna” testiranja, na kojem je nivo organizam pred odlučujuću takmičarsku formu za nastavak glavne faze Lige šampiona?

Adžić, Foto: ŽRK Budućnost

Odgovor je: Budućnost, glavne akterke rukometašice, koje su pod nadzorm, od 28. decembra, stručnjaka za fizičku snagu Tanje Šarenac i Maje Vujović. Skoro da su “plave” i zaboravile na loptu, koja će ih sačekati od osmog januara u Ljubljani kroz sparing treninge sa Krimom. Raduju se posebno utakmicama Regionalne lige 11. i 12. januara sa Jagodinom i domaćinom.

“Kako su djevojke iznijele Svjetsko prvenstvo samo nam je potvrdilo nivo rada. Govorim o kondicionom aspektu koji je u ovoj fazi dominantan. Testiranja koja smo sproveli nakon Japana, u periodu od 28. decembra do današnjeg dana, bez obzira što nije neki momenat, pokazuju da su svi rezultati kod djevojaka bolji nego što su bili na prethodnom testiranju. Što potvrđuje da su savjesno radile i daje sa njima Stručni štab radio kvalitetno. Pomaci su apsolutno, u svakom segmentu, veliki. Možemo dalje da nastavimo taj dio i za mart i za april i maj, ako Bog da i Olimpijske igre. Kompletan rad tražiće poseban plan i sprovođenje onoga što je bitno. Jer, u ovoj godini su praktično tri takmičenja, sa novim sistemom u Ligi šampiona, što traži pravovremenu reakciju po svakom pitanju i po pitanju kondicionog rada”, kazao je trener Dragan Adžić.

Trener Budućnosti je zadovoljan, vidi mogućnost za nadogradnju, jer je ekipa, kako kaže, praktično na početku novog koncepta rada. Koliko je realno, nakon što su ,,plave” tek izašle iz jakog ritma, očekivati takmičarsku formu u mečevma regionalnog takmičenja ili sparinga sa Krimom.

“Takmičarski ritam, posebno nakon SP, i devet utakmica u kratkom periodu, teško je očekivati u narednih mjesec dva, ali kako nama tako i drugima. Čeka nas taktički zahtjevan Krim, sa izuzetnim trenerom i drgocjeno iskustvo. Praktično ćemo sa njima početi da se bavimo više rukometnim dijelom i pripremamo zapredstojeće rivale. Probaćemo nakon toga da dovdemo ekipu na nivo spremnosti i svježine za prvi meč sa Savehofom.”

“Plave” će 25. februra protiv Svehofa odigrti prvi meč glavne runde Lige šampiona. Naredni je sa Đerom u gostima, a zatim će dočekati Krim. O mađarskom i slovenačkom timu praktično se sve zna, a manje o švedskom predstavniku.

“Savehof je dobro selektirana i kvalitetna mlada ekipa, najbolja na poziciji bekova. Brzi, sa dosta bekovskih šuteva, atipično od Đera, koji sada već završava utakmice sa pet do sedam bekovskih šuteva. Svaheof ima između 15 i 20 šuteva na svakoj utakmici. Tražiće drugačiji pristup. Nijesu bez neke pobijedili Krim u gostim ili u nekim periodima igrali dobro protiv Đera”, istakao je Adžić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve