Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukomet: “Lavovi” sanjaju prvu pobjedu na prvenstvima Evrope

Prvi meč na prvenstvu, "lavovi" će odigrati 9. januara protiv Hrvatske

Crna Gora u januaru će četvrti put uzastopno, a peti ukupno nastupiti na Evropskom prvenstvu za rukometaše.

foto rscg.me

Mladi sastav i novi trener na klupi “lavova” na predstojećem prvenstvu koje će biti održano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, pokušaće da naprave korak više i ostvare prvu pobjedu na šampionatima Evrope, nakon što su prethodne generacije upisale 14 poraza i jedan remi.

To se navodi u tekstu Evropske rukometne federacije (EHF) pod naslovom “Crna Gora želi prvu pobjedu na EHF Euru” koji je objavljen kao najava predstojeće smotre najboljih selekcija Starog kontinenta, prenosi sajt Rukometnog saveza.

Protivnici u grupnoj fazi su dobro poznati rivali – Srbija, Hrvatska i Bjelorusija.

“Želimo da ostvarimo istorijsku prvu pobjedu. To je naš san. Vidjećemo što će se desiti nakon toga. Hrvatska je favorit grupe, ali pokušaćemo da priredimo iznenađenje i da se borimo za dobar rezultat. Nakon toga nas očekuje Srbija i bićemo mudriji nakon što odgledamo njihov meč protiv Bjelorusije. U posljednjem kolu očekuje nas Bjelorusija, što će biti najteži meč za nas, jer će vjerovatno odlučivati ko ide u narednu fazu”, kazao je selektor Zoran Roganović za zvanični sajt EHF-a.

Roganović, koji je drugi najbolji strijelac crnogorske rukometne reprezentacije, istakao je da je dobra atmosfera glavni adut naše tima na predstojećem prvenstvu, uz napomenu da je ostavrena jaka veza između igrača, stručnog štaba i saveza.

Reprezentacija pripreme za predstojeći šampionat počinje u ponedjeljak, 23. decembra.

Prvi meč na prvenstvu, “lavovi” će odigrati 9. januara protiv Hrvatske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve