Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Rukomet: Lavovi na okupu pred mečeve odluke u kvalifikacijama

”Lavovi” će u četvrtak gostovati selekciji Farskih ostrva, a u nedjelju u Podgorici dočekuju Ukrajinu

Reprezentacija Crne Gore okupila se u Podgorici pred odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine, koje će biti održano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Foto: Rscg.me

Uoči početka treninga u Sportskom centru ”Morača” održan je brifing sa medijima na kojem su govorili Miloš Božović, Nebojša Simović i Stevan Vujović.

”Lavovi” će u četvrtak gostovati selekciji Farskih ostrva, a u nedjelju u Podgorici dočekuju Ukrajinu.

Četiri boda u predstojeća dva duela garantuju plasman na četvrto uzastopno prvenstvo Evrope.

„Početak kvalifikacija je bio negativno iskustvo, ali trudićemo se da nam to bude i motiv više pred dva odlučujuća meča. Naravno, i rivali očekuju pobjede, jer imaju šansi da se plasiraju, ali smo spremni i mislim da će nas pobjeda protiv Danske pogurati ka cilju”, istakao je Stevan Vujović.

Njegov sugrađanin, Cetinjanin Nebojša Simović je prvi meč sa Farskim Ostrvima završio u prvom poluvremenu zbog povrede šake. Sada je spreman i biće jedan od aduta u odbrani.

„Mislim da smo tada potcijenili Farane, a nismo u poziciji da to radimo protiv bilo koga. Jednostavno, moramo da damo maksimum i da se nadamo dobrom rezultatu”, naglasio je rukometaš mađarskog Dabaša.

Pobjeda nad Danskom je bila prekretnica, pa je sada 2. mjesto u grupi sasvim realan cilj.

„Vjerujem da ćemo, kao i protiv Danske, ući motivisano u ova dva meča. Nadam se da ćemo uz pomoć publike osvojiti sva četiri boda i otići na Evropsko prvenstvo. Protiv Farana ćemo igrati 5-1 odbranu, jer su brzi i vjerujem da će to donijeti rezultat. Ukrajina, s druge strane, ima visoke igrači, koji su jaki u odbrani, ali nadam se da možemo da odgovorimo dobrim napadom. Sampouzdanje poslije Danske je mnogo veće”, zaključio je Simović.

Selektor Zoran Roganović na okupu ima svih 16 igrača, nakon što su po završetku klupske sezone u Njemačkoj, u Crnu Goru doputovali i Nebojša Simić, Vladan Lipovina i Stefan Čavor.

Na spisku za predstojeće duele su još: golmani: Mile Mijušković, krila: Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović, pivoti: Nebojša Simović, Nemanja Grbović i Branko Kankaraš, te bekovi Stevan Vujović, Vasko Ševaljević, Miloš Božović, Božo Anđelić i Branko Vujović.

Reprezentacija u srijedu putuje za Dansku gdje reprezentacija Farskih ostrva igra kao domaćin svoje mečeve u kvalifikacijama.

Crna Gora je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarila po pobjedu i remi uz dva poraza.

Pred svojim navijačima savladala je Dansku 32:31 i igrala neriješeno protiv Farskih ostvrva 24:24.

Upisala je poraze na gostovanjima od Danske 37:26 i Ukrajine 29:24.

IzvorRSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve