Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Rugeri otkrio: Maradona i Šuker namjestili utakmicu između Argentine i Hrvatske

Rugeri je u TV emisiji 90 Minutes of Soccer ugostio legendarnog urugvajskog fudbalera Dijega Forlana. Kroz priču dvojice velikih igrača otkrila se tajna stara 26 godina, a tiče se prijateljske utakmice između Hrvatske i Argentine odigrane u junu 1994

Jedan od članova argentinske zlatne generacije bio je bek Oskar Rugeri koji danas radi kao TV voditelj. Upravo je u jednoj emisiji proteklih dana optužio Armanda Dijega Maradonu i Davora Šukera za namještanje rezultata utakmice.

Šuker i Maradona, Foto: Sportsport.ba

Rugeri je u TV emisiji 90 Minutes of Soccer ugostio legendarnog urugvajskog fudbalera Dijega Forlana. Kroz priču dvojice velikih igrača otkrila se tajna stara 26 godina, a tiče se prijateljske utakmice između Hrvatske i Argentine odigrane u junu 1994.

Priča o sumnjivoj utakmici na Maksimiru otkrivena je tako što je Rugeri pitao svog gosta šta misli o neobičnoj utakmici Argentine i Urugvaja u kvalifikacijama za SP 2002. Forlan mu je rekao da ne zna ništa o tome jer nije igrao tu utakmicu, a onda je uzvratio protivpitanjem. ”Koliko si ti odigrao takvih utakmica?” pitao je Forlan Ruggerija, a ovaj mu je odgovorio: Sjećam se samo jedne. Bilo je to protiv Hrvatske.”

Hrvatska tada još nije imala pravo nastupa na velikim takmičenjima, ali je mogla da igra međunarodne utakmice. Argentina je tada bila na turneji na kojoj je odigrala u svega nekoliko dana duele protiv Ekvadora, Izraela i napokon Hrvatske.

Igrači Argentine su u Zagreb došli vidno umorni. Rugeri kaže da su ključnu ulogu odigrali saigrači iz Sevilje – Dijego Maradona i Davor Šuker.

”Sjećam se jako dobro da je Hrvatska tada imala strašnu ekipu. Igrali su Boban, Šuker, pa onaj plavušan iz Reala, Prosinečki… Bili su nabrijani, a mi smo jedva stajali na nogama od putovanja. Dijego je jako dobro poznavao Šukera i uslijedili su dogovori na svim stranama terena. Sve dok nije pao konačan dogovor: ‘Nećemo napadati jedni druge” – završio je Rugeri. Utakmica je odigrana bez golova, ali i bez pravih šansi.

Maradona i Šuker ostali su veliki prijatelji nakon zajedničkog igranja za Sevilju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve