Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Rudović: Nećemo poletjeti, cilj nam je sredina tabele

Što zaključiti poslije petog kola, u kojem su Tuzani plesali na svom terenu i deklasirali Rudar čak 4:1

Sjajan ritam uhvatio je Dečić po povratku u Prvu ligu. Pobjeda protiv Budućnosti (2:0) bila je savršena premijera, remi sa Iskrom (0:0) potvrdio da uspjeh u duelu ,,plavima“ nije bio slučajnost, a dueli sa Jezerom (0:0) i Zetom (2:0) da tim Edisa Mulalića na startu sezone igra jednu od bitnijih uloga u prvenstvu.

Dečić, Foto: Pobjeda.me

Što zaključiti poslije petog kola, u kojem su Tuzani plesali na svom terenu i deklasirali Rudar čak 4:1?

“Iskreno, nijesmo očekivali da ćemo baš ovako početi sezonu”, kaže Anđelo Rudović.

“Uz Podgoricu koja takođe igra veoma dobro i na čelu je tabele, predstavljamo iznenađenje u prvih pet kola. Lijepo je biti na drugom mjestu, posebno jer je Dečić prošle sezone bio u Drugoj ligi”.

Šteta je što publika nije mogla da bude na tribinama u neđelju u Tuzima. Rudović, Vuljaj, Camaj i društvo su odigrali sjajan meč, postigli efektne pogotke, a jedina ,,mrlja“ bio je pogodak Rudara u finišu, prvi koji je Dečić primio ove sezone!

U čemu je tajna dobre forme Mulalićeve ekipe?

“Nema tajne, ekipa je mlada, željna dokazivanja, borbe i pravljenja dobrih rezultata. Protiv Rudara smo dominirali, što pokazuje i rezultat. Uživali smo na terenu i bili prava ekipa”, dodao je Anđelo Rudović, strijelac pogotka za 3:0.

Može li Dečić na duže staze da se zadrži u vrhu tabele?

“Cilj nam je sredina tabele i opstanak bez baraža. Nećemo poletjeti, tek je početak sezone i ima još mnogo da se igra”, oprezan je Rudović, čiji tim u narednom kolu dočekuje uzdrmanu Sutjesku.

“Sutjeska je ekipa koja pretenduje na titulu i ne vjerujem da je jedan poraz može uzdrmati. Imaju tim sastavljen od veoma kvalitetnih igrača. Čeka nas izuzetno teška utakmica, ali naš pristup će ostati isti kao u prethodnim utakmicama”.

Anđelo Rudović se dobro uklopio u tim Dečića, bio je strijelac u posljednja dva kola (oba puta iz slobodnog udarca), kreirao nekoliko šansi…

Za ofanzivca kojeg je kao osamnaestogodišnjaka iz Mogrena kupio holandski velikan PSV, ali koji je potom krenuo silaznom putanjom igrajući za Titograd, Petrovac, subotički Spartak, Kom i Otrant Olimpik, možda bi ovo mogla da bude sezona oživljavanja karijere u pravom smislu.

“Treniram veoma dobro, dajem sve od sebe na svakom treningu. Ide mi dobro, nadam se da ću tako nastaviti, a da ćemo i kao ekipa opravdati očekivanja. Trudiću se da se, igrajući u službi tima, afirmišem što bolje i dobijem šansu da opet zaigram van naših prostora”,  poručio je dvadeset četvorogodišnji Rudović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve