Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Rudar se ne zaustavlja: Put od borbe za opstanak do napada na Evropu

Možda je djelovalo da će izabranici Vuka Bogavca biti zaustavljeni u Tuzima, protiv bolje plasiranog rivala koji je jesenas bio najprijatnije iznenađenje lige, ali tim sa sjevera potvrdio je odličnu formu

Nema kraja seriji Rudara. Do sedme uzastopne pobjede, a 11. u prvenstvu, Pljevljaci su stigli protiv Dečića (1:0) u 23. kolu Telekom 1. CFL.

Možda je djelovalo da će izabranici Vuka Bogavca biti zaustavljeni u Tuzima, protiv bolje plasiranog rivala koji je jesenas bio najprijatnije iznenađenje lige, ali tim sa sjevera potvrdio je odličnu formu.

Rudar je jedina ekipa koja u proljećnom dijelu prvenstva ima maksimalan učinak, a sada je još bliži zoni Evrope na bod od trećeplasiranog Dečića, koji nije u ritmu iz prvog dijela šampionata. Momci su odigrali najbolju utakmicu, ne samo od početka proljeća, nego u godini.

– Sve što smo se dogovorili oni su ispoštovali. Pokazali su fanatičnu borbenost i želju, taktički bili maltene besprijekorni, a uspjeli smo i da uvedemo utakmicu u ritam koji nama odgovara. Čekali smo šansu i iskoristili je. Nije lako pobijediti u Tuzima, a mi smo zasluženo stigli do bodova. Čestitke igračima koji su još jednom izvukli najbolje iz sebe rekao, je trener Bogavac.

Trenutak odluke dogodio se u 60. minutu kada je mrežu domaćina spretno i srećno pogodio Dušan Zivković ofanzivac Rudara uputio je udarac nakon dugog pasa Milije Golubovića, a lopta je dobila devijaciju kada je pogodila Marka Tućija, te prevarila golmana Pavla Velimirovića.

– Udaljili smo se od opasne zone i prišli mjestu koje vodi u Evropu na bod. Ipak, to ništa ne mijenja u našim glavama. Opstanak ostaje prioritet, a ako se ukaže prilika za nešto više nastojaćemo da je iskoristimo. Već se okrećemo meču koji nas u srijedu očekuje protiv Budućnosti pod Golubinjom. To je ekipa koja dominira domaćom scenom u posljednje dvije godine, a nama ne ide u prilog to što ćemo biti oslabljeni neigranjem Zečevića, Strikovića i Pejovića. Naravno, i pored toga vjerujemo u pozitivan epilog, a protiv tako jakog rivala to je i bod, ističe kormilar Rudara.

Nakon pogotka Živkovića, domaći sastav je krenuo na sve ili ništa. Napadali su Tuzani, opterećivali zadnju liniju Rudara, ali Maloku, Vuljaj i Tući nijesu uspjeli da prevare mladog čuvara mreže Baltića. Fortuna je bila uz Pljevljake i u devetom minutu sudijske nadoknade kada je Baltić postao jedan od heroja malog/velikog trijumfa nakon što je spriječio Tućija da izjednači iz peterca.

– Bolji smo bili tokom cijele utakmice, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Rudar se branio, a kaznio nas je iz jedne naše nepažnje, a njihove jedine šanse. Idemo dalje. Stanje na tabeli za nas je i dalje jako dobro, a u narednom duelu sa Sutjeskom nastojaćemo da popravimo bodovni saldo, rekao je napadač Dečića Ilir Camaj.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve