Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

RSCG uručio plakete najboljima u godini na izmaku

Zbog klupskih obaveza, uručenju nijesu prisustvovale Matea Pletikosić (Budućnost) koja je najbolja igračica Crne Gore, te desno krilo Krima Jovanka Radičević koja je dobitnica priznanja za najbolju igračicu u inostranstvu

Plakete najboljima u 2022. godini u tradicionalnom izboru Rukometnog saveza Crne Gore uručene su u prostorijama „crnogorske kuće rukometa“.

Predsjednik Saveza Petar Kapisoda uručio je priznanja Marku Simoviću (Budvanska rivijera Budva) za najboljeg igrača Crne Gore, Milošu Vujoviću (Fuhse Berlin) za najboljeg igrača u inostranstvu, te Jeleni Vukčević (Budućnost) i Mirku Latkoviću (Trimo Trebne) za najbolje mlade igrače naše države u godini na izmaku.

Zbog klupskih obaveza, uručenju nijesu prisustvovale Matea Pletikosić (Budućnost) koja je najbolja igračica Crne Gore, te desno krilo Krima Jovanka Radičević koja je dobitnica priznanja za najbolju igračicu u inostranstvu.

– Zahvalio bih se saigračima bez kojih ne bi bilo ove nagrade, kao i Savezu na časti koja mi je ukazana. Nakon 12 godina i priznanja za najboljeg juniora u državi, dočekao sam da ponovo dobijem priznanje Saveza i vrijednu nagradu. Biće mi podstrek da nastavim sa napornim i predanim radom u narednom periodu, kako bih je opravdao i zaslužio svaku sljedeću. Bila je ovo uspješna godina i za mene i za crnogorski rukomet, postigli smo puno i na Evropskom prvenstvu pobijedili neke velike reprezentacije i ostaviti odličan utisak. Nadam se da ćemo i na predstojećem Svjetskom prvenstvu ostvariti uspjeh, očekuje nas velika borba i teški protivnici, najvažnije je da svi budemo zdravi i da kompletni dočekamo prvi meč koji igramo 12. januara – kazao je Vujović.

Godina na izmaku pamtiće se po bronzanoj medalji koju su „lavice“ osvojile na Evropskom prvenstvu i istorijskom plasmanu „lavova“ u glavnu rundu i osvajanju 11. mjesta na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve