Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

RSCG: Srebrna medalja kao najava ostvarenja glavnog cilja sjajne generacije kadeta

Nakon čestitke koju je igračima i stručnom štabu uputio predsjednik Saveza Petar Kapisoda, o sjajnom rezultatu ostvarenom u glavnom gradu Grčke, gdje su upisali sedam pobjeda i dva poraza, govorili su trener Brano Božović, te reprezentativci Radojica Čepić i Arsenije Dragašević, koji su izabrani u idealni tim prvenstva, kao i Luka Vukićević koji je bio najbolji strijelac prvenstva sa 52 gola

Konferencija za novinare povodom uspjeha kadetske reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu u Atini, organizovana je u prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore.

Kapisoda i kadeti, Foto: Rscg.me

Nakon čestitke koju je igračima i stručnom štabu uputio predsjednik Saveza Petar Kapisoda, o sjajnom rezultatu ostvarenom u glavnom gradu Grčke, gdje su upisali sedam pobjeda i dva poraza, govorili su trener Brano Božović, te reprezentativci Radojica Čepić i Arsenije Dragašević, koji su izabrani u idealni tim prvenstva, kao i Luka Vukićević koji je bio najbolji strijelac prvenstva sa 52 gola.

“Osnovni cilj kojem stremimo je A divizija. Ovo je jedan od puteva koji smo imali u građenju glavnog cilja. Znao sam kakav tim imam na raspolaganju, momci su maksimalno odradili svoj posao, bili odlični u datim momentima, mijenjali smo koncepciu igre i odbrane kada je to bilo potrebno i odradili posao na sjajan način. Biti između Španije i Hrvatske, reprezentacija koje su igrale finale seniorskog prvenstva Evrope nije mala stvar i daje nam za pravo da vjerujemo u ove momke”, kazao je trener Božović.

“Veoma sam zadovoljan igrom i rezultatom ostvarenim u Atini, na nikad jačem prvenstvu Mediterana. Energija i borbenost koju smo pokazali bili su izuzetni, žao mi je što nijesmo osvojili zlato, ali dali smo sve od sebe, a sitnice su odlučile pobjednika. Stekli smo veliko iskustvo i ovaj turnir nam je dosta značio. Dolazimo iz male zemlje, ali pokazujemo veliko srce i borimo se za svoju državu sa željom da postignemo još više”, kazao je Čepić.

Sjajnoj generaciji kadeta ovo je druga vezana srebrna medalja na Mediteranskom prvenstvu, nakon što su prošle godine isto odličje osvojili u Egiptu, gdje su u finalu poraženi od Francuske.

“Važno je što smo dali sve od sebe, naša želja je bila zlatna medalja, ali nam je izmakla za dlaku. Okrećemo se klupskim obavezama, a potom nastavljamo da gradimo svoj put ka A diviziji, koja je osnovni cilj ove generacije”, kazao je Dragašević.

Srebrna medalje je ujedno i dobra najava za najveći izazov koji ih očekuje ovog ljeta, kada će u avgustu na B prvenstvu Evrope u Podgorici pokušati da izbore plasman u elitni rang evropskog rukometa.

“Znali smo da je ovo najjače prvenstvo Meditarana do sada, ali smo znali da imamo kvalitet i da možemo da se nadamo zlatu. Nijanse su odlučile, meč je mogao da ode i u našu korist. Ovo je odlična uvertira za avgust, kada ćemo vjerujem ostvariti cilj i izboriti plasman u A diviziju”, kazao je Vukićević.

IzvorRSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve