Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

RSCG predao kandidaturu za organizaciju olimpijskog kvalifikacionog turnira

“Lavice” su na Svjetskom prvenstvu stigle do olimpijskih kvalifikacija

Rukometni savez Crne Gore predao je kandidaturu za organizaciju jednog od tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre naredne godine u Japanu.

Kapisoda, Foto: Cdm.me

“Lavice” su na Svjetskom prvenstvu stigle do olimpijskih kvalifikacija.

“Razmišljali smo pozitivno i na vrijeme poslali aplikaciju za organizaciju jednog od tri kvalifikaciona turnira. Ispostavilo se da je to na kraju bio ispravan potez “, kazao je za Arenu predsjednik RSCG, Petar Kapisoda.

Kapisoda je uvjeren u plasman našeg tima u Tokio.

“Ponavljam, biće teško, zbog renomea reprezentacijakoje će se naći na turnirima. Ali, nakon svega viđenog, mislim da Crna Gora može da igra protiv j svakoga, a nijesam siguran da svi oni vole da igraju sa nama. Moram biti optimista, na realnim osnovama. Iskreno se nadam da ćemo već u martu moći da se radujemo. Kao predsjednik Saveza, kao kolega, kao njihov veliki drug i podrška, mogu samo da budem ponosan zbog odnosa i svega što su pokazale. Svaka naše djevojka može dabude primjer kako i na koji način treba sportista da se ponaša i kako treba da se bori za boje svoje zemlje”, rekao je Kapisoda.

Put do OI biće težak, kako do Tokija?

“Sistem je težak i komplikovan. Ispada da vas i poslije ovolikog broja dobijenih utakmica očekuje još jedan težak turnir na kojem neće biti lako. Ali se nadam, na osnovu svega, da imamo kvalitet da još prevaziđemo posljednju prepreku koja će doći vrlo brzo. Vjerujem da ćemo zasluženo izboriti plasman na Olimpijske igre”, poručio je Kapisoda.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve