Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

RSCG: Potpredsjednik EHF-a Predrag Bošković posjetio Savez

Teme sastanka bile su dosadašnja saradnja Saveza sa EHF-om, koja je nedavno rezultirala i vrijednom donacijom „evropske kuće rukometa“ u vidu specijalne „Gerflor“ podloge, kao i opreme za mini rukomet, te planovi za naredni period, u kome će najveća pažnja biti usmjerena na Evropsko prvenstvo za rukometašice 2002. godine, a čiji će jedan od tri domaćina, biti i naša država

Potpredsjednik Evropske rukometne federacije (EHF) Predrag Bošković posjetio je Rukometni savez Crne Gore, gdje je razgovarao sa predsjednikom Petrom Kapisodom.

Bošković i Kapisoda, Foto: Rscg.me

Teme sastanka bile su dosadašnja saradnja Saveza sa EHF-om, koja je nedavno rezultirala i vrijednom donacijom „evropske kuće rukometa“ u vidu specijalne „Gerflor“ podloge, kao i opreme za mini rukomet, te planovi za naredni period, u kome će najveća pažnja biti usmjerena na Evropsko prvenstvo za rukometašice 2002. godine, a čiji će jedan od tri domaćina, biti i naša država.

Petar Kapisoda, predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore

Zadovoljstvo mi je da u ime Rukometnog saveza Crne Gore i svoje ime pozdravim drugog čovjeka „evropske kuće rukometa“. Ovo je zvaničan, ali i prijateljski susret, jer brojni primjeri pokazuju da je naš Savez u protekle četiri godine otkako je g-din Bošković izabran za potpredsjednika EHF-a, uvijek imao značajnu i nesebičnu podršku za sve aktivnosti i predloge. Današnji sastanak samo je jedan u nizu, jer je naša komunikacija gotovo svakodnevna, a razgovarali smo o tri značajne teme.

Ovo je naime, bila prilika da se Savez zahvali EHF-a za podršku u vidu donacije „Gerflor“ podloge i opreme za mini rukomet, te da se razgovara o Evropskom prvenstvu za rukometašice 2022. godine, a čiji će jedan od tri domaćina, biti i naša država. To je najveći rukometni događaj koji će biti održan u Crnoj Gori, zbog čega je Savez već krenuo sa predanim radom na pripremi organizacije, kako bi opravdali ukazano povjerenje, kao i svaki put do sada kada smo bili domaćini međunarodnih takmičenja za mlađe kategorije.

Još jednom koristim priliku da istaknem izuzetnu saradnju koju imamo sa EHF-om, uvjeren da će ona biti dodatno unaprijeđena u narednom periodu.

Predrag Bošković, potpredsjednik Evropske rukometne federacije

Za Evropsku rukometnu federaciju je kvalitetna i sadržajna komunikacija sa svim članicama od izuzetnog značaja. Kada tome dodam da je Rukometni savez Crne Gore ostvario značajne rezultate na planu razvoja i afirmacije rukometa u okviru države, te da predstavlja nacionalnu federaciju sa kojom EHF ima odličnu saradnju na ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva, onda ova posjeta dobija dodatni značaj i čini me posebno zadovoljnim.

Rad i aktivnosti koje u kontinuitetu realizuje Rukometni savez Crne Gore mogu da ocijenim i iz ugla nekadašnjeg predsjednika „crnogorske kuće rukometa“, ali i kao potpredsjednik EHF-a. Bez obzira na to iz kojeg ugla gledao, utisak je isti – svi zaposleni u kancelariji saveza, preko klubova do službenih lica, ulažu maksimalne napored dajući doprinos razvoju rukometa u svim centrima naše države. Posebno ističem reprezentativne selekcije sa čijim rezultatima se, s obzirom na to koliko malu bazu ima Crna Gora, sa poštovanjem odnosi cjelokupan rukometni svijet.

Ovaj sastanak samo je nastavak naše kontinuirane saradnje, a želim da naglasim da će zbog svih ostvarenja u proteklom periodu, Rukometni savez Crne Gore uvijek dobiti podršku za sve inicijative i upite upućene EHF-u koji će doprinijeti daljoj afirmaciji rukometa u Crnoj Gori i očuvanju značajne pozicije koju u rukometnom svijetu imaju reprezentativne selekcije.

IzvorRSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve