Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

RSCG: Podgorica domaćin EP u juniorskoj konkurenciji

Odluka Izvršnog odbora EHF-a na sjednici koja je održana u španskoj Toreviehi novo je priznanje za naš Savez, koji je ove godine bio domaćin dva olimpijska kvalifikaciona turnira, Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina, dok će u novembru u Podgorici biti održan kvalifikacioni turnir juniorki za plasman na Svjetsko prvenstvo u Sloveniji

Podgorica i Crna Gora i narednog ljeta će biti domaćini eliti evropskog rukometa u mlađim uzrastima – Evropska rukometna federacija (EHF) povjerila je Rukometnom savezu Crne Gore organizaciju Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina koje će biti održano u avgustu 2022. godine.

Odluka Izvršnog odbora EHF-a na sjednici koja je održana u španskoj Toreviehi novo je priznanje za naš Savez, koji je ove godine bio domaćin dva olimpijska kvalifikaciona turnira, Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina, dok će u novembru u Podgorici biti održan kvalifikacioni turnir juniorki za plasman na Svjetsko prvenstvo u Sloveniji.

Uz ocjenu da je širom Evrope uspješno organizovano 11 takmičenja u mlađim uzrastima ovog ljeta (Podgorica u avgustu bila domaćin prvenstva Evrope za kadetkinje), EHF je dakle, odlučio da ponovo ukaže povjerenje našem Savezu. Biće to i sjajan uvod za Evropsko prvenstvo za seniorke, koje Crna Gora, u novembru naredne godine, organizuje zajedno sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom.

Već sada je dakle, jasno da će i 2022. biti godina rukometa, uz napomenu da će sve selekcije igrati u elitnom rangu evropskog i svjetskog rukometa, ukoliko juniorke u novembru ove godine, na kvalifikacionom turniru u Podgorici, izbore učešće na Svjetskom prvenstvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve