Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

RSCG će saslušati prijedloge klubova: Rukomet će se možda, ipak, igrati

Rukometni savez Crne Gore je voljan da u novonastaloj situaciji sasluša prijedloge klubova i u skladu sa tim biće organizovan sastanak. Ukoliko većina klubova “digne ruku” da se sezona nastavi, moguće je da RSCG donese novu odluku i rukometaši/ce se vrate na teren

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore na elektronskoj sjednici 22. aprila donio je odluku o poništavanju svih liga za ovu sezonu, ali bi moglo da dođe do zaokreta.

RK Lovćen, Foto: cetinjskilist.com

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je na konferenciji za medije u ponedjeljak, na kojoj je saopšteno da će treninzi u u pojedinačnim i kolektivnim sportovima početi danas, sugerisao savezima (Odbojkaškom i Rukometnom) koji su poništili ili trajno prekinuli sezonu da dodatno razmisle da li će te odluke ostati na snazi.

Rukometni savez Crne Gore je voljan da u novonastaloj situaciji sasluša prijedloge klubova i u skladu sa tim biće organizovan sastanak.

Ukoliko većina klubova “digne ruku” da se sezona nastavi, moguće je da RSCG donese novu odluku i rukometaši/ce se vrate na teren.

Neki klubovi, poput aktuelnog šampiona Lovćena, negodovali su zbog odluke Saveza o poništavanju sezone, smatrajući je preuranjenom.

U Prvoj ligi za rukometaše nije završen ni regularni dio sezone, nakon kojeg se igraju Mini liga za prvaka i Mini liga za opstanak. U trenutku prekida prvenstva lider je bio Lovćen.

Kod dama je situacija manje “škakljiva” jer Budućnost je redovni i već viđeni šampion.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve