Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Rosi: Žao mi je što sam propustio pobjedu

Poslije ispadanja Marka Markesa Valentino Rosi je imao poklon u rukama i deset krugova da dođe do prvog trijumfa još od Holandije i 2017. godine

Valentino Rosi je u Ostinu imao fenomenalnu priliku da dođe do velikog trijumfa i do prvog mjesta u genralnom plasmanu svjetskog šampionata.

Foto: EPA

Ipak vozač Jamahe je imao lošiji ritam od Aleksa Rinsa koji je došao do prve pobjede u karijeri i to na stazi na kojoj je dominirao Mark Markes.

Poslije ispadanja Marka Markesa Valentino Rosi je imao poklon u rukama i deset krugova da dođe do prvog trijumfa još od Holandije i 2017. godine. Takođe vozač Jamahe bi bio na čelu svjetskog šampionata, ali je ipak poklekao.

“Veoma mi je žao što sam propustio da pobijedim jer kada sam vidio da je Markes ispao rekao sam sebi da mogu do pobjede. Rins je stigao, iskreno gurao sam do maksimuma, trka je bila veoma brza, išao sam krug po krug i na kraju je bolje nego što je bilo. Vozio sam dobro i nisam mogao da ga preteknem. Šteta jer nijesam pobijedio dugo ali jaki smo i probaćemo ponovo”, kazao je Rosi koji smatra da ima dosta toga pozitivnog u trci u Ostinu.

“Vozio sam do granica, ali sam nažalost pravio greške. Možda da sam vozio perfektno, možda bih imao šansu za napad u posljednjem krugu. Pomiješana su mi osećanja, sa jedne strane mi je žao zbog pobjede, sa druge je ovo dobar rezultat poslije sjajnog vikenda. Nisam htio da u posljednjem krugu uradim bilo šta ludo jer je 20 poena veoma važno za šampionat koji je veoma otvoren i dalje. Jaki smo ove godine i motor je napredovao. To su važne stvari jer moći ćemo da se borimo za pobjede mnogo puta”, poručio je devetostruki svjetski šampion.

Naredna trka u MotoGP šampionatu je 5. maja u Heresu.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve