Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ronaldo otvorio dušu – o Fergusonu, Solskjeru, navijačima…

Prvi meč po okončanju reprezentativne pauze, Junajted će imati protiv Njukasla na svom terenu 11. septembra

Kristijano Ronaldo još nije zvanično predstavljen u Mančester junajtedu budući da se sa reprezentacijom Portugala priprema za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali je izdvojio vremena za intervju u kojem se dotakao mnogih tema vezanih za Crvene đavole.

Na početku je istakao da jedva čeka da ponovo zaigra u voljenom klubu.

“Kao što znate, imam fantastičnu prošlost sa ovim klubom. Došao sam ovde kao 18-godišnjak i drago mi je da se vraćam 12 godina kasnije. Radostan sam i jedva čekam da ponovo istrčim na teren”, rekao je Ronaldo na početku intervjua za klupsku televiziju.

Nije krio da je najveći uticaj na njegov povratak na “Old Traford” imao Ser Aleks Ferguson.

“Ferguson je moj fudbalski otac. Pomogao mi je dosta i naučio mnogo stvari i odigrao značajnu ulogu u mojoj karijeri. Ostali smo u kontaktu sve vrijeme, riječ je o nevjerovatnoj osobi. Ključan je čovjek zašto sam sada tu gdje jesam, tačnije što sam se vratio u Junajted”, rekao je Portugalac.

Podvukao je da je povratak u Junajted najbolja odluka koju je mogao da donese ovoga ljeta, a planovi za ovu sezonu su jasni.

“Želim da pomognem klubu da ostvari što bolje rezultate, da osvoji trofeje i na prvom mjestu postigne velike stvari”.

Dodao je da se dopisivao sa Ole Gunarom Solskjerom, ali da će se tek nakon reprezentativne pauze vidjeti uživo i popričati o svemu.

“Kao što znate, igrao sam sa njim dve ili tri sezone i imamo izvanredne odnose, ali sada smo u drugačijim ulogama. Ja sam i dalje fudbaler, a on je trener”.

Istakao je da je povratak navijača ključna stvar za fudbal.

“Navijači Junajteda su posebni. Sjećam ih se odlično dok sam igrao. Kad god bih čuo njihovu pesmu, dobio bih motiv više da pružim najbolje što mogu na terenu”, zaključio je Ronaldo.

Prvi meč po okončanju reprezentativne pauze, Junajted će imati protiv Njukasla na svom terenu 11. septembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve