Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Ronaldo: Mene samo zanima prvo mjesto, u svemu, tako će biti i u biznisu

"Čovjek mora da nauči da vjeruje u sebe. Meni je u fudbalu lako jer sam siguran da terenu, to je moja teritorija i zahvaljujući dobrim saigračima mogu da pokažem svoje znanje"

U velikom intervjuu za Sportbible Kristijano Ronaldo je pričao o svojoj karijeri i uspjesima koje je ostvario.

Foto: As.com

“I dalje volim fudbal. Volim da iznova zabavljam ljude koji me vole i uvijek očekuju od mene nešto novo i više. To nema veze sa godinama, već sa mentalitetom. Posljednjih pet godina sam počeo da se bavim i stvarima koje nijesu usko vezane sa fudbalom i mogu vam reći da uživam i u tome. Ko zna šta će se desiti za godinu ili dvije”, kazao je Ronaldo.

Kristijana mnogi porede sa Majklom Džordanom, Tajgerom Vudsom, LeBronom Džejmsom, Dejvidom Bekamom i Rodžerom Federerom, sportistima koji su uspjeli od svog imena da naprave ozbiljan brend i od njega zarađuju i van sporta. Mnogi procjenjuju da bi on mogao sve da ih zasijeni.

“Ne želim nikoga da imitiram, već mogu samo da naučim nešto od uspješnih sportista i primijenim to na svoj način. Ne mislim samo na fudbalere, već na ljude i iz drugih sportova, košarkaše, tenisere, vozače iz Formule 1…suština je u tome da svi uspješni ljudi imaju jednu zajedničku crtu, a to je radna etika. Tako je isto i sa direktorima u velikim firmama. Svakodnevno morate da radite sve više i da se takmičite sami sa sobom i drugima da biste bili uspješni. Opuštanje nije opcija, ukoliko želite rezultate”.

Napadač ističe da morate da znate kako da se izborite sa pritiskom.

“Svako na svom poslu ukoliko želi da bude uspješan mora da se bori sa pritiskom i očekivanjima. Evo vi sada imate pritisak da napravite kvalitetan intervju sa mnom, koji bi drugima bio interesantan. Čovjek mora da nauči da vjeruje u sebe. Meni je u fudbalu lako jer sam siguran da terenu, to je moja teritorija i zahvaljujući dobrim saigračima mogu da pokažem svoje znanje. U biznisu je drugačije. Zavisiš od stanja na tržištu i mnogih drugih faktora, ali imam dobar tim saradnika u čiju sposobnost vjerujem. I u fudbalu su mi bile potrebne godine rada da bih postao to što sam danas, tako da vjerujem da će moje vrijeme u biznisu doći tek kroz 10, 15 godina. I još jedna važna stvar je bitna, ja nijesam neko ko voli da je u bilo čemu drugi ili treći, četvrti…samo me prvo mjesto zanima u svemu, pa ne sumnjam da će tako biti i u biznisu”, zaključio je Ronaldo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve