Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Roman Abramovič napustio Čelsi poslije 20 godina na čelu kluba

''Uvijek sam interes kluba stavljao na prvo mjesto. Ostajem vjeran tim vrijednostima. Zbog toga sam brigu o Čelsiju prebacio na Čelsijevu dobrotvornu fondaciju''

Roman Abramovič, dosadašnji prvi čovjek londonskog Čelsija, napustio je ovaj klub.

Abramovič se oglasio zvaničnim saopštenjem koje je prenio Čelsi, u kom je pojasnio motiv za ovu odluku:

„Tokom peiroda od 20 godina na čelu Čelsija, sebe sam vidio kao uvara kluba, čiji zadatak je da se pobrine da su svi uspješni koliko jesu danas, ali i da gradi budućnost, dok igra pozitivnu ulogu u zajednici. Uvijek sam interes kluba stavljao na prvo mjesto. Ostajem vjeran tim vrijednostima. Zbog toga sam brigu o Čelsiju prebacio na Čelsijevu dobrotvornu fondaciju.

Vjerujem da su oni u najboljoj poziciji da brinu o interesima kluba, igrača, osoblja i navijača”, navedeno je u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu “plavaca”.

Podsjećamo, Abramoviču je oduzeto pravo da boravi na teritoriji Velike Britanije nakon što je Rusija započela invaziju na Ukrajinu zbog bliskosti sa predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom.

U međuvremenu, oglasila se i njegova ćerka Sofija, koja je na Instagramu napisala da je “najveća i najuspješnija laž propagande Kremlja da većina Rusa stoji uz Putina”.

Abramovič je Čelsi kupio u julu 2003. godine po cijeni od 140 miliona funti, a pod njegovom “palicom” napravljeni su neki od najvećih uspjeha u istoiji kluba – nakon pola vijeka “suše” 2005. je osvojena prva šampionska titula, potom su uslijedile još četiri, na to je dodato pet trofeja u FA kupu, tri Liga kupa, dva Komjuniti šilta, dvije titule prvaka Evrope, dvije pobjede u Ligi Evrope, jedna u Superkupu Evrope, kao i na Svjetskom prvenstvu za klubove.

IzvorNova S

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve