Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Rolan Garos: Tim spriječio Đokovića za Nole slem ( VIDEO)

Đoković je zaustavljen u pohodu na 'Nole slem', koji je prethodno kompletirao osvajanjem titule u Parizu 2016. godine

Dominik Tim zaustavio je pohod Novaka Đokovića na četvrtu Gren slem titulu u nizu. Austrijanac je savladao Srbina u polufinalu Rolan Garosa sa 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5.

Foto: Twitter

Četvrti teniser sveta na taj način je odbranio finale, koje je i prošle sezone igrao protiv Rafaela Nadala.

Đoković je zaustavljen u pohodu na ‘Nole slem’, koji je prethodno kompletirao osvajanjem titule u Parizu 2016. godine.

Meč je u petak prekinut zbog izuzetno loših vremenskih uslova u Parizu. U tom trenutku rezultat je bio 1:1 u setovima i 3:1 za Tima u trećem. Bio je to drugi prekid duela Srbina i Austrijanca. Prvi, nešto kraći, dogodio se po završetku četvrtog gema.

Meč je nastavljen u subotu u podne. Đoković je bio bolji rival u tom trećem setu, svježiji i odlučniji je izašao na teren. Uspeo je Srbin da vrati brejk zaostatka od petka, ali ga je Austrijanac u završnici seta kaznio zbog brojnih propušetnih prilika.

Đoković je imao inicijalnu prednost i u četvrtom setu, na 4:2 se činilo da će ga rutinski dobiti. Ipak, Tim nije odustajao, sreća je donekle bila na njegovoj strani, pa je Srbin morao da se pomuči da dođe do petog seta.

Ipak, iskustvo i kvalitet su bili na strani najboljeg tenisera svijeta, kome je pripao četvrti set.

Tim je bio u prilici da prvi put u karijeri igra peti set na Rolan Garosu, a odigrao ga je na vrhunskom nivou.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1137298581553946624

Nije Tim dobro počeo meč, pa je na početku napravio dvije greške. Ipak, dobrim servisima je uspio da se izvuče iz neugodne situacije. Iako je Novak zahvaljujući novim greškama rivala uspio da dođe do brejk lopte, Austrijanac je sa dva forhenda spasao servis gem – 4:1.

Đoković je potom rutinski osvajao poene na svoj servis, pa je brzo smanjio na 4:2.

Koncentrisan je bio najbolji teniser sveta, imao je odgovor za svaki udarac rivala, pa su se popravilu igrali dugi poeni na servise Tima. Đoković je ponovo došao do brejk šansi, ovoga puta bio je uporniji i agresivniji pa je vratio brejk – 4:3.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1137304253628911617

Polako je i Austrijanac hvatao ritam, pa je uspio da osvoji nekoliko poena na servis Đokovića. Ipak, to nije bilo dovoljno da zaprijeti srpskom teniseru – 4:4.

Novak nije odustajao od svoje igre, pa je i u narednom gemu imao brejk lopte. Spasao se Tim sa dva drop šota – prvim koji je pogodio uz mnogo sreće uz mrežu i drugim koji je iznenadio Đokovića, za 5:4.

Naredna dva gema obojica su dobili na svoj servis.

Ipak, gubio je strpljenje Novak u poslednjem gemu seta, izlazio je na mrežu, ali je njegove voleje odlično hvatao Dominik. Iznervirala je najboljeg tenisera sveta i opomena sudije da je prekoračio vrijeme za servis. Iako je Srbin dobrim servisima uspjevao da spasi tri set lopte rivala, nije bio dovoljno miran na kraju, pa je Austrijanac poveo sa 2:1 u setovima.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1137312559738998785

Agresivno je igrao Novak od početka četvrtog seta, ali nije mogao do brejk prilika u prvom gemu – 1:0.

Đoković je nastavio sa odličnim servisima, pa je drugi gem dobio bez izgubljenog seta – 1:1.

U dobrom ritmu je igrao srpski teniser, koristio je maksimalno svaku priliku. Dva odlična riterna donela su mu 0:30, a onda je posle nadmudrivanja na mreži došao do brejk lopte. Nije ovoga puta mogao Tim da se izvuče i to je brejk – 1:2.

Nervozan je potom bio Novak. Napravio je nešto veći broj grešaka, da bi Tim došao do dve brejk lopte. Spasao ih je Srbin, ali mu je Austrijanac uz veliku pomoć mreže ipak oduzeo servis gem – 2:2.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve