Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Rolan Garos: Kralj šljake bez izgubljenog seta do polufinala

“Kralj šljake” je bez izgubljenog seta eliminisao talentovanog Italijana Janika Sinera, ali treba istaći da Nadal nije lako upisao 98. trijumf u Parizu

Rafael Nadal zabilježio je pobjedu u jubilarnom, 100. meču na Rolan Garosu i tako prošao u polufinale pariškog Gren slema.

Nadal, Foto: Tennisworldusa.org

“Kralj šljake” je bez izgubljenog seta eliminisao talentovanog Italijana Janika Sinera, ali treba istaći da Nadal nije lako upisao 98. trijumf u Parizu.

Italijanski teniser poprilično je namučio branioca titule u prvom setu, čak je došao i do brejka pri rezultatu 5:5, ali je u gemu za set dozvolio Nadalu izjednačenje, poslije kojeg je Španac kroz taj-brejk stigao do vođstva.

Drugi reket svijeta i u narednom setu je izgubio gem na svoj servis, ali je sa dva brejka još jednom preokrenuo rezultat i udvostručio vođstvo.

Najlakši posao za Nadala je predstavljao treći set koji je osvojio za 37 minuta. Rivalu je prepustio samo jedan gem, a sa tri brejka rutinski je stavio tačku na duel.

Rival Nadalu u borbi za finale biće Dijego Švarcman koji je savladao Dominika Tima.

Podsjetimo, upravo Švarcman je na Masters turniru u Rimu eliminisao Nadala, gdje je kasnije u finalu poražen od Novaka Đokovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve