Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Rolan Garos: Đoković rutinski do drugog kola

Novak je do trijumfa uprvom međusobnom susretu protiv Poljaka došao sa 6:4, 6:2, 6:2, posle jednog sata i 36 minuta igre. Srpskog tenisera u narednom kolu čeka susret sa Švajcarcem Henrijem Laksonenom, koji je savladao Pedra Martinesa iz Španije sa 6:1, 6:0, 7:6 (7:4)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković bez problema se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je savladao Poljaka Hjuberta Hurkača u tri seta.

Foto: Skysports.com

Novak je do trijumfa u njihovom prvom međusobnom susretu došao sa 6:4, 6:2, 6:2, posle jednog sata i 36 minuta igre. Srpskog tenisera u narednom kolu čeka susret sa Švajcarcem Henrijem Laksonenom, koji je savladao Pedra Martinesa iz Španije sa 6:1, 6:0, 7:6 (7:4).

Prvi reket svijeta je odigrao veoma dobar meč, sve vrijeme je kontrolisao rezultat, Hurkač je jedino uspio da ga ugrozi na servisu u drugom setu. Poljak je to čak uspio u trenutku kada je Novak imao dva brejka prednosti, pa njegov trijumf nijednog trenutka nije doveden u pitanje. Na taj način, srpski teniser je došao do 22. uzastopne pobjede na Gren slemovima, pošto je prethodno bio nezaustavljiv na Vimbldonu, US Openu i Australijan Openu.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1133035290774429698

Đoković je odlično ušao u meč, pošto je na servisu Hurkača rivalu prepustio samo jedan gem i brzo stigao do brejka, a zatim ga je potvrdio veoma dobrim svojim servis gemom. Poljak je uspeo da se trgne u trećem gemu i prekine Novakov niz, ali je srpski teniser uzvratio gemom bez izgubljenog poena za 3:1.

Uslijedili su sigurni servis gemovi, da bi Hurkač ozbiljno pripretio u sedmom gemu, kada je Novak spasao dvije brejk lopte za 4:3. Obojica su od tada bez problema osvajali svoje servise, pa je srpski teniser završio prvi set posle 37 minuta igre.

Na početku drugog seta nijedan od tenisera nije osvojio poen na servisu rivala, da bi Đoković stigao do brejka u trećem gemu. Srpski teniser je nastavio niz do vođstva 4:1, da bi mu Hurkač oduzeo servis, a zatim je nastavljen niz brejkova koji je prekinut baš kada je Novak servirao za set. Prvi reket sveta je tada iskoristio drugu set loptu posle manje od pola sata.

Novak je treći set započeo brejkom, a tada je otpor Hurkača potpuno posustao. Srpski teniser je bez problema održavao prednost, novi brejk je napravio u sedmom gemu, a potom poslednji gem osvojio bez izgubljenog poena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve