Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Rolan Garos: Đoković srušio mit i preko Nadala zakazao finale protiv Cicipasa

Prvi igrač svijeta je u još jednom epskom duelu sa najvećim rivalom slavio 3:1 (3:6, 6:3, 7:6, 6:2)

Novak Đoković je srušio mit – pobijedio je Rafela Nadala u polufinalu Rolan Garosa.

Prvi igrač svijeta je u još jednom epskom duelu sa najvećim rivalom slavio 3:1 (3:6, 6:3, 7:6, 6:2).

Nadal je Đokovića potpuno razbio u prvom setu. Razigrao se nakon što je spasio dvije break lopte na svoj servis i došao je do prednosti od 5:0.

Novak međutim nije odustajao. Vezao je tri gema zaredom, spasio je čak sedam set lopti, ali nije uspio da okrene Nadala koji je prvi set dobio sa 6:3.

Đoković breakom otvara drugi set, ali Rafa odmah uzvraća i u tim trenucima se igrao zaista dobar tenis sa dosta odličnih poena.

Novak u šestom gemu pravi novi break, a zatim spašava pet break šansi na svoj servis i koristi prvu set loptu, te osvaja drugi set sa 6:3.

Bitka velikana nastavljena je i u trećem setu. Novak i Rafa su igrali zaista odličan tenis, Đoković je ispustio break prednosti i pobjednik trećeg seta odlučen je u tie-breaku.

Tamo se bolje snašao Đoković. Odigrao je jako dobro ovaj dio meča, dobio je set sa 7:6 i poveo je sa 2-1 u setovima.

Nadal oduzima servis Novaku na početku četvrtog seta. Međutim, Nole odmah uzvraća i to žestoko, veže šest gemova zaredom, doslovno gazi Nadala u svim segmentima igre i dolazi do pobjede i plasmana u finale.

Novak će igrati svoje peto finale Rolan Garosa, a protivnik u finalu će mu biti sjajni Grk Stefanos Cicipas.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
12.06.2021-01:09 01:09

Kako je moguće da niko ne komentira njegovo psovanje i divljačko pečinsko vrištanje na publiku “šta je bilo bre, šta je bilo pi…vam materina”!!! Neandertalac je idol mnogim mladima u CG pa treba nekako skrenuti pažnju da to nije ni sportski ni ljudski.

Mihaela
12.06.2021-17:27 17:27

U pravu ste potpuno, to je ružno gledati. Dva puta je psovao publiku tek tako samo na ovom meču. Neka je pobijedio, neka je dobar teniser, ali to ne smije biti prihvatljivo ponašanje jednog sportiste.