Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Rolan Garos: Đoković od pakla do preokreta protiv Muzetija za četvrtfinale

Nole je do danas 19 puta u karijeri gubio 2:0, samo tri puta je preokrenuo i slavio. Sada je to uradio i četvrti put, doduše uz predaju rivala

Novak Đoković je bio na konopcima. Lorenco Muzeti je igrao kao u transu, dobio prva dva seta u taj-brejkovima i stavio prvog tenisera svijeta u veoma tešku situaciju.

Nole je do danas 19 puta u karijeri gubio 2:0, samo tri puta je preokrenuo i slavio. Sada je to uradio i četvrti put, doduše uz predaju rivala.

Srpski as je bio furiozan u tri završna seta i 19-godišnjem Italijanu prepustio svega gem prije predaje pri rezultatu 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0.

Koliko je bio nadmoćan, najbolje se vidjelo na startu 5. seta, kada se u jednom trenutku okliznuo, zaradio posjekotinu na kažiprstu desne ruke i osvojio poen!

Taj potez je najbolje opisao novinar “Njujork Tajmsa” Kristofer Klari.

“Vidio sam Novaka Đokovića da uradi mnogo nevjerovatnih stvari. Nisam siguran da sam ga ikad vidio da osvoji poen sa osnovne linije nakon što je udario lopticu ležeći na šljaci”.

Muzeti se uhvatio za prepone u 3. gemu 5. seta, što je vjerovatno posljedica napora u prva dva dijela igre, i ubrzo se predao…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve