Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Roho spasio Mesija i društvo i odveo Argentinu u osminu finala

foto EPA
Nakon remija sa Islandom (1:1) i porazom od Hrvatske (0:3) večeras su Gaučosi u Sankt Peterburgu savladali Nigeriju rezultatom 2:1 u trećem kolu grupe D i na taj način zauzeli drugo mjesto i plasirali se u završnicu.

Argentini je bila potrebna pobjeda kako bi prošla u osminu finala, a u 14. minuti sve je ukazivalo na taj scenario. Banega je poslao dugu loptu u prostor, Messi bježi svojim čuvarima i rutinski desnom nogom matira Uzoha za 1:0.

U 28. minuti Iguain je imao zicer, izašao je sam na Uzoha, ali je golman Nigerije ušao u njegov šut i spasio svoj gol.

Nakon pola sata igre ni Uzoho nije mogao zaustaviti Messijev šut iz slobodnog udarca, ali je stativa bila njegov saveznik.

Kako to obično biva, promašaji su kažnjeni na drugoj strani. U 49. minuti Mascherano je skrivio penal, sudija Cakir je pokazao na bijelu tačku, a Moses hladnokrvno smješta loptu iza Armanijevih leđa za 1:1.

Kako se utakmica bližila kraju tako su Argentinci postajali sve nervozniji, a Sampaoli je u igru ubacio Pavona, Mezu i Aguera.

U 77. minuti Cakir je želio dosuditi još jedan penal na utakmici za Nigerijce, ali uz pomoć VAR-a je odustao od te ideje.

Deset minuta prije kraja meča Higuain se još jednom obrukao. Nakon akcije po lijevoj strani lopta je došla do napadača Juventusa koji sa deset metara loptu šalje visoko preko gola.

Ipak, Gaučosi su se na kraju radovali. U 86. minuti Mercado je ubacio loptu sa desne strane, odbrana Nigerije je zaboravila na Roja koji se prikrao i desnom nogom iz voleja sa 12 metara zakucao loptu u mrežu za pobjedu Argentine rezultatom 2:1.

Argentina će u osmini finala igrati protiv Francuske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve