Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Roganović zadovoljan pripremama: Da budemo efikasniji

Prvi šampion nezavisne Crne Gore posebno razmišlja o startu 18. februara, kada upravo na svom terenu u okviru 20. kola, dočekuje aktuelnog prvaka Sutjesku.

Zeta je shodno finansijskim mogućnostima cijeli pripremni period provela na svojoj “Trešnjici”, ali to nije omelo trenera Dejana Roganovića da iz dana u dan sklapa kockice za proljeće.

Roganović, Foto: CG-fudbal.com

A prvi šampion nezavisne Crne Gore posebno razmišlja o startu 18. februara, kada upravo na svom terenu u okviru 20. kola, dočekuje aktuelnog prvaka Sutjesku.

Taj okršaj može da donese smjernice koliko mladi “vukovi” mogu u drugom dijelu prvenstva.

“Ulazimo u fazu kada razmišljamo o prvom protivniku, pripremamo se još detaljnije i jače za meč sa šampionom kod kuće. Meni kao treneru je najbitnije da budemo svi zdravi i spremni”, poručio je Roganović za DN koji je zadovoljan pripremama do sada.

Zeta je pretrpjela minimalne promjene u igračkom madru otišli su Đorđije Vukčević (Grbalj) i Davor Kontić (pozajmica u Jezero), a još se čeka dolazak Kođa Nijaveđija.

“Do papirologije i vize iz afričkih zemalja je teško doći, ali trebao bi da se pojavi u naredna dva dana na treningu. Nadam se da ću od sjutra moći da računam na njega”.

Nakon dolaska bivšeg igrača Rudara koji je trebao da stigne još ljetos, Golubovčani će se baciti u potragu za još jednim pojačanjem, ali…

“Postoji mogućnost da dovedemo igrača u navalnom redu ili u veznom redu. Međutim, pitanje je ko je sve slobodan i zadovoljava li naše apetite”, jasan je Roganović.

“Vukovi” su tokom jeseni imali kvalitetnih i manje kvalitetnih partija odbrana je bila najbolja u ligi (primljeno 14 golova), a napad sa druge strane najlošiji (postignuto 16 golova). Roganović želi da se popravi efikasnost.

“Bitno je da je gro ekipe od jesenas ostao, da su tu igrači koji su iznijeli najveći teret i to je pozitivno. Iskreno se nadam da ćemo dolaskom Nijaveđija i još jednog igrača popraviti efikasnost i valorizovati dobru igru”.

Međutim, ni tokom priprema efikasnost nije bila bolja Zeta je u prijateljskim utakmicama savladala Adriju 4:1, remizirala je sa Titogradom (0:0) i Dečićem (1:1), izgubila je od Podgorice (1:0), a do početka prvenstva će se sastati sa Bokeljom (danas) i Komom (11. februar).

“Borićemo se da budemo efikasniji na proljeće. I nadam se da hoćemo. Bili smo neefikasni tokom jeseni, ali to možemo da pripišemo i mladosti. Zeta pravi mlade igrače i ta mladost mora da se istrpi”.

Tihi san Zete je izlazak na euro scenu, ali konkurencija je opaka. Treće mjesto koje garantuje Ligu Evrope drži super pojačana Iskra sa četiri boda više, a četvrta pozicija koja može da donese lE (ako neko od prva tri tima osvoji Kup) je ugrožena od Podgorice koja je daleko dva boda. I koja osvajanjem masovnijeg takmičenja može do Evrope…

“Proljeće će da bude teško i zahtijevno. Sve ekipe, naročito iz vrha, su se pojačale dobro. Budućnost, Sutjeska i Iskra trenutno imaju ekipe koje mogu da se bore za vrh tabele, dok je Podgorica baš ozbiljna i dobro se pojačala”, govori Dejan Roganović, a zatim poentira.

“Biće neizvjesno u drugom dijelu, a bilo kakve prognoze su nezahvalne. Gledaćemo sebe, borićemo se da uradimo nešto više nego što smo uradili tokom jeseni”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve