Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Roganović zadovoljan: I dalje stvaramo mlade, omladinske i kadetske reprezentativce

Prvi šampion odavno ne razmišlja o titulama, ali na planu afirmacije mladih igrača radi najbolji posao u državi i Zeta je opet kao najmlađa ekipa u prvenstvu iza sebe ostavila lijepu jesen.

I bez najboljih fudbalera iz prošle sezone i to najboljih u ligi, ne samo u ekipi stigli su do zvanja najboljeg defanzivnog tima i šanse da razmišljaju o Evropi nakon iscrpljujuće jeseni.

Roganović, Foto: Cdm.me

Prvi šampion odavno ne razmišlja o titulama, ali na planu afirmacije mladih igrača radi najbolji posao u državi i Zeta je opet kao najmlađa ekipa u prvenstvu iza sebe ostavila lijepu jesen.

Šef stručnog štaba Dejan Roganović može da bude zadovoljan sa osvojenih 28 bodova…

“Na početku sezone nijesmo imali veliko povjerenje, niko nam nije davao velike šanse da možemo mnogo. Mnogi su pesimistički gledali na nas na početku sezone”, poručio je Roganović, koji je uspio da pronađe hemiju i nakon odlaska Nikole Krstovića, Igora Vujačića i Stanislava Namaska.

“Napravili smo jedan respektabilan sastav sa malim fondom igrača i došli do četvrtog mjesta”.

Ali to nije najveći uspjeh Zete. “Vukovi” su najbolja odbrana jesenjeg dijela u Telekom 1. CFL sa samo 14 primljenih golova. Doduše, napad nije bio efikasan (16 golova), ali odbrana uvijek donosi rezultat…

“Ušli smo u prvenstvo praktično sa novom odbranom, tako da je to uspjeh. A pored toga i dalje promovišemo mlade igrače iz naše škole kao što su Ivan Vukčević, Srđan Krstović… Na neki način smo afirmisali i Nemanju Sekulića u A reprezentativca. I dalje stvaramo mlade, omladinske i kadetske reprezentativce. I dalje rastemo”, ima sa čim da se pohvali Roganović.

“Idemo utabanim stazama kada je funkcionisanje kluba u pitanju. Naravno, bilo bi sjajno kada bi na kraju sezone na čelu sa kapitenom Milojkom izborili Evropu”.

Roganović se sa svojim stručnim štabom ne libi da pruži šansu mladim igračima, pa na kraju krajeva može i rezultat da ispašta…

“Forsiraćemo i dalje mlade momke, a Zeta je uprkos na mladost navikla da igra Evropu. Kada je počinjala sezona, nije nam imperativ bio da budemo u vrhu tabele, ali uz nekoliko dobrih pojačanja i dobre pripreme možemo se nadati kvalifikacijama za LE”.

Zeta je mogla da ima sjajnu jesen da se plasirala u polufinale Kupa, ali šampion Sutjeska joj je stala na put. Kormilar prvog šampiona poručuje da je to realnost.

“Nije nas to nimalo poljuljalo, jer smo u četvrtfinalu imali najtežeg rivala. Još je bio kraj polusezone, pa je taj mali fond igrača uzeo danak. Najbitnije je da na proljeće ispravimo neke negativnosti koje smo pokazali. A opet podvlačim, ako se pojačamo na problematičnim pozicijama i ako odradimo dobro pripreme pokušaćemo da se plasiramo u Evropu”, podvukao je Dejan Roganović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve