Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Roganović sa snagama sa EURA napada plasman na Mundijal

Muška seniorska reprezentacija okupiće se u ponedjeljak u Podgorici uoči dvomeča baraža protiv Grčke za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se u januaru naredne godine održava u Poljskoj i Švedskoj

Muška seniorska reprezentacija okupiće se u ponedjeljak u Podgorici uoči dvomeča baraža protiv Grčke za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se u januaru naredne godine održava u Poljskoj i Švedskoj.

Prvi meč baraža na programu je u srijedu, 13. aprila u Halkidi, a revanš u Podgorici je četiri dana kasnije.

Selektor Zoran Roganović objavio je spisak od 16 igrača, na kojem su svi reprezentativci koji su predstavljali Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Mađarskoji Slovačkoj u januaru, na kojem je ostvaren istorijski rezultat osvajanjem 11. mjesta.

Poznat je i dodatni spisak na kojem je šest rezervnih igrača, koji će se staviti na raspolaganje stručnom štabu, ukoliko to bude potrebno.

Grčka je plasman u baraž izborila nakon što je u dvomeču kvalifikacija bila bolja od Bosne i Hercegovine, dok je Crna Gora zahvaljujući rezultatu na Evropskom prvenstvu, preskočila prvu stepenicu na putu ka planetarnoj smotri.

Vasko Ševaljević i saigrači u predstojećem baražu imaju priliku da izbore drugo učešće na prvenstvima svijeta, nakon debitantskog nastupa koji su upisali 2013. godine na šampionatu u Španiji.

Pored domaćina Poljske i Švedske, učešće na Svjetskom prvenstvu na kojem učestvuju 32 selekcije, obezbijedili su Danska (šampion svijeta), Francuska, Norveška i Španija (Evropa), Bahrein, Iran, Katar, Saudijska Arabija i Južna Koreja (Azija), Argentina, Brazil, Čile i Urugvaj (Južna i Centralna Amerika) i Belgija, nakon suspenzije Rusije koja je trebalo da bude protivnik u baražu.

Preostalih osam putnika na Svjetsko prvenstvo iz Evrope biće poznato nakon aprilskog baraža.

Golmani
Nebojša Simić
Mile Mijušković

Krila
Miloš Vujović
Filip Vujović
Mirko Radović
Marko Lasica

Pivoti
Nemanja Grbović
Vuk Lazović

Bekovi
Vasko Ševaljević
Miloš Božović
Radojica Čepić
Božo Anđelić
Vasilije Kaluđerović
Stevan Vujović
Branko Vujović
Stefan Čavor

Rezervni igrači
Filip Borozan
Aleksandar Bakić
Nebojša Simović
Miodrag Ćorsović
Risto Vujačić
Božo Simić

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve