Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Roganović: Motivisani smo, pobjeda nas gotovo izvjesno vodi na EURO

„Lavovi“ su u Baja Mare doputovali u petak u kasnim večernjim satima, nakon leta do Beograda i puta autobusom od 530 kilometara, nakon čega su u subotu ujutru odradili obavezno testiranje na koronavirus i trening u dvorani „Laskar Pana“ u kojoj će odigrati možda i ključni meč u kvalifikacijama koje su otvorili pobjedom protiv Kosova u Podgorici

Muška seniorska reprezentacija u nedjelju (17.25 sati) gostuje Rumuniji u Baja Mareu u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine.

Roganović, Foto: Stefan Ivanović

„Lavovi“ su u Baja Mare doputovali u petak u kasnim večernjim satima, nakon leta do Beograda i puta autobusom od 530 kilometara, nakon čega su u subotu ujutru odradili obavezno testiranje na koronavirus i trening u dvorani „Laskar Pana“ u kojoj će odigrati možda i ključni meč u kvalifikacijama koje su otvorili pobjedom protiv Kosova u Podgorici.

U odnosu na duel protiv Kosova, selektor Zoran Roganović neće moći da računa na kapitena Vaska Ševaljevića i Rista Vujačića, koji su morali da se vrate u svoje klubove, dok je novo ime na spisku pivot Nebojša Simović. Iako je bio pozvan da se priključi nacionalnom timu, bek Igor Radojević morao je u obavezni karantin, nakon što je koronavirus potvrđen kod jednog igrača tima za koji nastupa.

“Imamo dva treninga da spremimo taktičke zamisli koje smo planirali. Promijenilo se dosta toga jer su Ševaljević i Vujačić morali da se vrate klupskim obavezama, ali smo uspjeli da dobijemo pojačanje u vidu Simovića. Situacija jeste teška, ali bićemo motivisani, jer znamo što možemo da dobijemo sa ovom utakmicom, odnosno da sa dva boda praktično, završimo posao oko plasmana na Evropsko prvenstvo. Problema je mnogo, ne znam da li ih je bilo ikada ovoliko, pri čemu mislim i na period kada sam igrao i sad kada sam selektor. Ovi momci su, međutim, pokazali da pružaju najviše kada je najteže, tako da sam siguran da će tako biti i sjutra. Biće teško jer je protivnik veoma dobar, namučili su kao gosti i Švedsku, tako da očekujem čvrstu utakmicu. Ključ je da ispoštujemo sve ono što dogovorimo uoči meča”, kazao je selektor Roganović.

Nakon pobjede protiv Kosova na startu, „lavovi“ su u situaciji da već nakon dva kola, praktično, mogu da riješe pitanje plasmana na peto uzastopno, ukupno šesto prvenstvo Evrope, jer je Rumunija direktni konkurent u borbi za drugo mjesto u grupi, u kojoj je prvi favorit Švedska.

Rumunija je, međutim, na startu kvalifikacija pokazala kvalitet, jer je u gostima pružila snažan otpor Švedskoj, pa je jasno da će izabranici selektora Zorana Roganovića biti na velikom ispitu u Baja Mareu.

“Došli smo u Rumuniju sa željom da osvojimo dva boda. Očekuje nas važan meč, znamo da imamo i revanš u Crnoj Gori, ali ne znamo kakvi će tada biti okolnosti. Sada je prilika da kada već nema domaćih navijača, pokušamo da pobijedimo u Rumuniji. Sa navijačima u Baja Mareu koji je jedan od njihovih rukometnih centara, bilo bi mnogo teže. Odlično poznajem rumunske igrače, sa većinom sam igrao ili bio protivnik na terenu. Igraju moderan rukomet, takav stil forsiraju u svim klubovima, imaju jaku odbranu i brzu tranziciju, ali i mi ćemo u odnosu na meč protiv Kosova, imati neke druge taktičke varijante. Probaćemo da sprovedemo u djelo taktičke zamisli selektora Roganovića, mislim da ćemo biti iznenađenje za protivnika”, kazao je bek Stevan Vujović.

Iako respektuju protivnika, „lavovi“ vjeruju da uz dobro izdanje mogu do ključna dva boda u kvalifikacijama, a ističu da će odbrana biti ključna.

“Nedostaje nam dosta igrača, put je bio dug, ali igrači koji su tu će dati sve od sebe. Dobro smo se spremali, već smo gledali neke snimke Rumunije, a mnogo nam znači i pobjeda protiv Kosova na startu kvalifikacija. Rumunija je dobra reprezentacija koja je neugodna naročito kada igra kod kuće. Imaju dosta iskusnih igrača, znaju da igraju zajedno, ne igraju lijep i lepršav rukomet, ali su rukometni znalci. Ključna će biti igra u odbrani i naš borbeni duh koji uvijek imamo kada igramo za reprezentaciju. Ako to ispoštujemo, možemo da obradujemo Crnu Goru”, kazao je krilo Mirko Radović.

U drugom meču osme kvalifikacione grupe, Kosovo u nedjelju (18 sati) dočekuje Švedsku.

Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dvije ekipe iz svih osam kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve