Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Roganović: Kup pokvario utisak, još vjerujemo u Evropu

I pored ozbiljnih planova i ambicija, Titograd je tokom jesenjeg dijela ,,skliznuo” sa puta tim sa Starog aerodroma ima čak deset bodova manje od trećeplasirane Iskre, a u Kupu je eliminisan od Petrovca u četvrtfinalu

Titograd je u posljednjih šest sezona pet puta bio na evropskoj sceni, a kako sada stvari stoje ljeta 2020.godine “romantičari” će teško peti put uzastopno stići do nastupa u evropskim takmičenjima.

Foto: OFK Titograd

I pored ozbiljnih planova i ambicija, Titograd je tokom jesenjeg dijela ,,skliznuo” sa puta tim sa Starog aerodroma ima čak deset bodova manje od trećeplasirane Iskre, a u Kupu je eliminisan od Petrovca u četvrtfinalu…

Baš zbog toga, 2019. godina neće se po dobru pamtiti (ljeta 2019. Titograd je eliminisan u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od Toršavna sa Farskih Ostrva), ali se u Titogradu nadaju da će 2020. donijeti progres.

“Titograd je posljednjih godina redovni učesnik evropskih takmičenja i to je bio jedan od ciljeva prije početka sezone. Ali, nije sve išlo planiranim tokom. Sada, kada se prisjetim možda je najveća žal zbog eliminacije iz Kupa, jer smo imali priliku da protiv Petrovca osiguramo polufinale. Šteta, ali to ne znači da smo odustali. Vjerujemo da imamo još šansi i sigurno ćemo se boriti da izborimo izlazak na evropsku scenu”, kazao je desni bek Titograda Marko Roganović.

Da Titograd čeka tmurna polusezona najavio je i početak. Nakon bolne eliminacije iz Evrope, Titograd je sezonu na domaćoj sceni otvorio sa skromnim učinkom od dva boda (iz četiri utakmice, a uz to bez primljenog gola). Nakon toga uslijedila je serija od četiri pobjede, pa se sticao utisak da se Titograd zahuktao.

Ali, uslijedilo je mučenje, često neočekivani porazi na svom terenu i pored dobre igre, pa je napolusezoni Titograd na 22 poena, deset manje od trećeplasirane Iskre. “Crveni bi trebali da se nadaju da kao i prošle sezone stignu do Evrope sa četvrtog mjesta (u slučaju da Budućnost ili Sutjeska osvoje Kup), na kojem je sada Zeta sa 28 poena.

“S obzirom da smo eliminisani iz Kupa, fokusirani smo na prvenstvo. Neće biti lako, imamo veliki zaostatak, ali to nije nemoguća misija. Mislim da možemo da se vratimo i uključimo u borbu za gornji dio. Ovaj tim ima kvalitet i nadam se da ćemo to i dokazati”, dodao je Roganović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve