Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Roganović: Istorija nam daje za pravo da se nadamo

U Podgorici su igrali mnogi sportski velikani fudbalska selekcija Engleske, košarkaška reprezentacija Španije, ekipe poput Reala, CSKA, Barselone, ali večeras u Morači će zaigrati nikad jača rukometna selekcija Danske

Selektor rukometaša Crne Gore Zoran Roganović nada se pozitivnom rezultatu protiv Danske večeras u Morači.

Foto: Antena M

U Podgorici su igrali mnogi sportski velikani fudbalska selekcija Engleske, košarkaška reprezentacija Španije, ekipe poput Reala, CSKA, Barselone, ali večeras u Morači će zaigrati nikad jača rukometna selekcija Danske!

Olimpijski šampion, koji je prije dva mjeseca bez izgubljenog boda postao i planetarni vladar, biće od 21 čas rival Crne Gore u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Očekuje nas najteži mogući protivnik u ovom trenutku”, kazao je Zoran Roganović, selektor Crne Gore.

Samo bod iz prva dva meča “lavovima” već nameće imperativ, pa će u predstojećem dvomeču sa najjačom selekcijom na svijetu tražiti makar bod, kako bi se iskupili za loš start novog ciklusa.

“Olimpijski i svjetski šampion dolazi u trenutku kada nijesmo startovali kako smo planirali. Remi protiv Farskih Ostrva i poraz u Ukrajini definitivno je učinak koji nije onakav kakav smo zacrtali. Ali, nakon akcije u decembru kada smo učestvovali na turniru u Hrvatskoj, gdje su se neke stvari popravile, nadam se mnogo boljem pristupu i nastupu. Ovakav protivnik zaslužuje najveću alarmantnost. U koordinaciji sam sa igračima i od oktobra pričamo o Danskoj. Sagledali smo naše greške, nadam se da ćemo popraviti utisak iz prvog ciklusa, a protiv najvećeg protivnika želimo da odigramo dvije dobre utakmice”, naglasio je Roganović.

Nekadašnji sjajni rukometaš, a sada selektor Crne Gore objasnio je što znači dobar rezultat. Bod bi iz dvomeča sa Danskom mogao da vrati Crnu Goru u igru za Evropsko prvenstvo u Švedskoj, Norveškoj i Austriji, ali u borbi za treće mjesto važnu ulogu može da odigra i razlika.

“Činjenica je da treba misliti o razlici. Ali, prijetio sam Faranima, pa smo vidjeli kako smo prošli. Zbog toga sada neću ništa prognozirati, ali ako treba da se vadimo, neka to budu svjetski prvaci”, kazao je Roganović.

Padala je u Crnoj Gori velika rukometna sila Švedska (i to dvaputa), Njemačka, Island i Češka, pa čak i Hrvatska…

“Istorija nam pokazuje da smo u prošlosti najbolje igrali sa najjačim reprezentacijama, padali su Švedska, Njemačka i Hrvatska. I tada smo bili u teškim situacijama, ali smo znali da napravimo iznenađenje. Mislim da ova publika, interesovanje i sveukupna atmosfera mogu uticati da damo više od onoga što zaista možemo. Zbog toga želim da pozovem navijače, navijačke grupe, dobro bi bilo da napunimo “Moraču, jer istorija govori da nikada nijesmo podbacili u Podgorici kada smo imali veliku podršku navijača. Velika podrška značila bi momcima. Nadam se dobroj utakmici svakako”, dodao je Roganović.

Rukometaši Crne Gore okupili su se prije dva dana u Podgorici, a za razliku od ranije, “lavovi” su zadovoljni uslovima.

“Smješteni smo u hotelu “Verde, a popodnevne treninge odrađujemo u ,,Morači. Zaista hvala Savezu, koji je obezbijedio vrhunske uslove, tako da ovog puta nećemo doći u poziciju da razmišljamo o sporednim stvarima”, objasnio je Roganović.

Selektor neće moći da računa na jednog od najvećih aduta i svog nekadašnjeg saigrača, Nemanju Grbovića.

“Žao nam je što sanamaneće biti Nemanja Grbović, koji mnogo znači za ovaj tim. Svi ostali igrači su u najboljoj fizičkoj formi i za razliku od prethodnih situacija ovoga puta nemaju brigu o stvarima van terena. Probaćemo agresivnom odbranom da pariramo Dancima kako bismo ostvarili što bolji rezultat”, zaključio je selektor Zoran Roganović.

Rukometaši su znali da u Morači naprave senzaciju, a najveću u istoriji pokušaće da prirede večeras. Jedno je sigurno, “lavovsko” srce kucaće jače od planetarnog vladara.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve