Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Rival Budućnosti dolazi iz lige koja je jače kotirana od crnogorske

Plavi su na svom sajtu detaljnije predstavili rivala na evropskoj sceni. Riječ je o najvećem klubu na Farskim Ostrvima sa 24 titule (posljednja osvojena prošle sezone) i 28 Kupova

Ko je HB Toršavn, protivnik Budućnosti u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija?

”Plavi” su na svom sajtu detaljnije predstavili rivala na evropskoj sceni.

Riječ je o najvećem klubu na Farskim Ostrvima sa 24 titule (posljednja osvojena prošle sezone) i 28 Kupova. Ekipa nastupa na stadionu „Gundadalur“ koji može da primi 5.000 gledalaca, a klub je osnovan prije 117 godina – 1904.

”Mejstaradeildin” liga nije nimalo atraktivna, ali je na posljednjoj tabeli evropske kuće fudbala UEFA – po učinku svojih klubova u Evropi u posljednjih pet godina – na 47. mjestu, dok je naše domaće prvenstvo na 50. poziciji.

Trener ”crveno-crnih” je 33-godišnji Njemac Kevin Šindler (bivši igrač kluba, nekada igrao za Verder Bremen, Hanzu i Augzburg) koji je nedavno naslijedio Danca Jonasa Dala Andersona. Tim je sastavljen uglavnom od domaćih igrača, dok glavnu riječ vode dva stranca – napadač iz Danske Mikel Dal i vezista iz Poljske Mihal Pržibilski. Danac Dal je trenutno najbolji strijelac tamošnje lige sa 14 golova na 13 utakmica.

Dakle, HB je do sada odigrao 13 utakmica u prvenstvu i nalazi se na trećem mjestu sa 30 bodova – 11 manje od lidera Klaksvika, za koji nastupa naš internacionalac Boris Došljak.

Najveći domet Toršavna u evropskim takmičenjima je plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a najveći evropski rezultat je pobjeda nad Red Bul Salcburgom. HB Toršavn je u sezoni 2010/11. na svom terenu savladao Austrijance sa 1:0.

Pored toga trijumfa, Farani su kod kuće znali da se suprostave Malmeu (1:1), Helsinkiju (1:1), APOEL-u iz Nikozije (1:1)…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve