Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Rimac: Budućnost ima skuplji tim, ali mi smo bolji

Rimac smatra da Budućnost Voli nije jača od njegovog sastava, iako, po njegovom mišljenju, ima najveći budžet

Cedevita će u Podgorici pokušati da obezbijedi plasman u finale ABA lige, a trener Zagrepčana Slaven Rimac spušta loptu na zemlju i ističe da se na kraju podvlači račun.

Foto: Jutarnji.hr

Smatra i da Budućnost Voli nije jača od njegovog sastava, iako, po njegovom mišljenju, ima najveći budžet.

Prvak Hrvatske je u prvom duelu savladao Budućnost Voli 90:83 i poveo u polufinalnoj seriji ABA lige.

“Na kraju se podvlači račun, ko je prošao, a ko nije. Sigurno da je puno ljepše i ugodnije voditi 1-0, nego gubiti istim rezutatom. Dobro je što smo pobijedili, ali moramo da odigramo vjerovatno još bolju utakmicu nego što smo odigrali prošlu, ako mislimo da pobijedimo još jednom Budućnost. Bilo to sad ili za sedam dana, nebitno je. Spremamo se kao da je svaka utakmica posljednja. Moramo da prikažemo sve ono što nas je krasilo u prvoj utakmici. Normalno da će sigurno biti neke adaptacije i iznenađenja sa njihove strane, ali moramo da pokušamo da budemo spremni. Već poslije utakmice osjetilo da je ekipa dosta umorna”, kazao je Rimac.

Potom je mladi stručnjak govorio o “plavima”.

“Favorit postoji po meni samo kad se podvuče koliko ko košta. U tim nekim računicama Budućnost je sigurno najskuplja ekipa u ABA ligi i prema tome imaju najviši kvalitet unutar svoje lige. Svaka ekipa ima kvalitetne igrače. Bio bih glup da kažem da su oni favoriti i da mislim da su bolji od nas. Apsolutno tako ne razmišljam. Imaju najbolji budžet i imaju stvarno kvalitetne pojedince. Ako njihovi i naši pojedinci imaju svoj najbolji dan, vjerovatno će oni pobijediti. Međutim, na nama trenerima je da malo to zamaskiramo, da neke naše manjkove sakrijemo i prednosti istaknemo. Te ekipe se dobro poznaju i tu nema previše tajni. Inspiracija jednog igrača i pogođen šut, nervoza možda nekog drugog igrača, u utakmicama takvog tipa su pojedinosti koje mogu da odluče”, istakao je Slaven Rimac.

Utakmica u “Morači” na programu je u nedjelju od 19 sati.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve